szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A világ legnagyobb szoftver-cége csalódást keltő eredmény előrejelzést tett közzé.

A vártnál kisebb mértékben nőtt a Microsoft adózott eredménye a márciussal végződött harmadik negyedben, s a világ legnagyobb szoftver-cége csalódást keltő eredmény előrejelzést tett közzé a fejlesztéssel, és a termékbevezetéssel kapcsolatos kiadások növekedése miatt.

Az adózott eredmény 2,98 milliárd dollár, részvényenként 29 cent volt az egy évvel korábbi 2,56 milliárdot, 23 centet követően. Az árbevétel 13 százalékkal 10,9 milliárd dollárra emelkedett. Elemzők 33 centre, 11,04 milliárd dollárra számítottak.

A következő pénzügyi évre szóló első előrejelzés szerint a cég részvényenként 1,36-1,41 dollár adózott eredmény vár 49,5-50,5 milliárd dollár árbevétel mellett. Elemzők 1,53, illetve 49,5 milliárd dollárt jeleztek. A Microsoft előrejelzései szerint a júliussal kezdődő új pénzügyi évben lassulni fog a számítógépek értékesítésének növekedési üteme.

A tavaly júniussal zárult, előző üzleti évben, amelyet a cég rekord évnek minősített, a Microsoft adózott eredménye 12,254 milliárd dollárra nőtt az előző évi 8,168 milliárdról, egy részvényre 1,12 dollár adózott eredmény jutott. Az üzemi eredménye 61 százalékkal 14,561 milliárd euróra emelkedett 9,034 milliárdról, a forgalma 8 százalékkal 39,788 milliárd dollárra bővült 36,835 milliárdról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

Fellebbez a Microsoft a 497 millió eurós bírság ellen

A domináns piaci pozíció miatti bírság eltörlését, illetve az Európai Bizottság által megállapított "korrekciós intézkedések" visszavonását próbálja elérni a Microsoft. Ez ügyben indított keresetét hétfőn kezdte tárgyalni az Európai Unió úgynevezett Elsőfokú Bírósága Luxembourgban.