szerző:
MTI

Kétmilliárd forint értékű, hamisított márkajelzésű női táskát találtak Budapesten egy X. kerületi raktár épület padlásterén; a táskák az egyik kiemelkedően drága divatcikkeket forgalmazó divatcég jelzését viselik - közölte a vám- és pénzügyőrség szóvivője.

A vámosok a hétvégén tartott ellenőrzés során 8667 hamisított Louis Vuitton márkajellel ellátott kézi és utazótáskát találtak - tájékoztatott Sipos Jenő. A szóvivő közleményében hozzátette, a női táskák a Védjegy és Szerzői Jogvédő Alapítvány helyszínre hívott szaktanácsadója szerint a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok, azok értéke az előzetes szakvélemény szerint több mint 2 milliárd forintot tesz ki.

A Vám- és Pénzügyőrség a táskákat lefoglalta, és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított egyelőre ismeretlen elkövető ellen.

Louis Vuitton termékeket árusító üzlet ez év július 12-én nyílt először Magyarországon, a fővárosi Andrássy úton.

Arra a kérdésre, hogy mit tesznek a cég termékeinek világszerte milliárdos értékben történő hamisítása ellen, Philippe Schaus, a cég európai régiójának igazgatója a megnyitón hangsúlyozta: az utóbbi időben több pert is megnyertek. Főleg a Távol-Keleten gyakoriak a hamisított termék, és amióta létezik ez a márka, azóta hamisítják is - tette hozzá. A budapesti üzletben ugyanolyanok az árak, mint a cég 354 bármelyik más üzletében.

A nagyobb táskák két-háromszázezer forintnál kezdődnek. A világszerte státusszimbólumnak tekintett holmiknak mindazonáltal élénk forgalmat jósoltak az üzlettulajdonosok, a magyarok ugyanis eddig is sok Vuitton-divatholmit vásároltak, csak éppen külföldön.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
EduPress Itthon

Közokirathamisításnak számít a megrendelt szakdolgozat?

Jó pénzért profi szakdolgozatírók készíthetik el az egyetemisták helyett a tanulmányokat lezáró munkát. Közokirathamisításnak számít-e a megrendelt szakdolgozat és hogyan büntetik? Az ATV Friderikusz Most című műsora a felsőoktatási "feketepiacon" megjelent új szolgáltatásnak járt utána.

MTI Itthon

Pénzhamisítókat füleltek le Budapesten

Az utóbbi idők legnagyobb pénzhamisítási bűnügyét göngyölítették fel a győri nyomozók, akiknek a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) együttműködve a műhelyt is sikerült megtalálniuk, és három gyanúsított is kézre került.

Puzsér miatt jelentkezett be egy új jelölt a főpolgármesteri posztra

Puzsér miatt jelentkezett be egy új jelölt a főpolgármesteri posztra

Szégyenteljes adatokkal dicsekednek a magyar hivatásos focisták

Szégyenteljes adatokkal dicsekednek a magyar hivatásos focisták

A Ryanair megérezte a járattörléseket, pedig több utast vitt és a bevétele is nőtt

A Ryanair megérezte a járattörléseket, pedig több utast vitt és a bevétele is nőtt

Először mutattak ki mikroműanyagot emberi ürülékben

Először mutattak ki mikroműanyagot emberi ürülékben

Rémületes mozgólépcső-balesetben sérültek meg focidrukkerek

Rémületes mozgólépcső-balesetben sérültek meg focidrukkerek

Mondott pár érdekeset Bánki Erik a lakáskasszák folytatásáról

Mondott pár érdekeset Bánki Erik a lakáskasszák folytatásáról