szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ipari termelés az idén augusztusban az előző év azonos időszakához képest 9,5 százalékkal nőtt, munkanaphatástól megtisztítva pedig 12,2 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az előzetes adatok alapján.

A termelés volumene az első nyolc hónapban 9 százalékkal volt magasabb, mint tavaly január-augusztusban. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazított ipari termelési index augusztusban 0,9 százalékkal emelkedett. Az ipari termelés júliusban 12,1 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 9,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A KSH október 16-án teszi közzé a részletes adatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Fülöp  – a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

Meghalt Fülöp – a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó

A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó

Mi jön az okostelefonok után?

Mi jön az okostelefonok után?