szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Posta Zrt. az uniós piacnyitásig, 2013-ig terjedő stratégiájában nem szerepel a társaság privatizációja, ám a legfontosabb, hogy a céget felkészítsék a piaci versenyben való helytállásra - mondta Szabó Pál, a cég vezérigazgatója.

A 133. Postai Világnap alkalmából megtartott nemzetközi eseményen Guozung Huang, az Egyetemes Postaegyesület (UPU) vezérigazgató-helyettese felhívta a figyelmet az úgynevezett egyetemes postai szolgáltatások jelentőségére, mivel minden ember alkotmányos joga, hogy eljusson hozzá a postai szolgáltatás. Ennek biztosítása a nyílt piaci versenyben is az állam felelőssége marad.
 
Bernard Damiens, a PostEurop igazgatótanácsának elnöke kiemelte, hogy a hagyományos postai szolgáltatásoknak meg kell küzdeniük az e-mailek terjedésével, az ügyfelek részéről jelentkező kiváló minőségű szolgáltatási igénnyel.
 
Hozzátette: mivel a hagyományos leveleket, csomagokat szállítani kell, ez befolyásolja az üvegházhatású gázok kibocsátását, amit az EU a következő 5 évben 10 százalékkal szeretne csökkenteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vélemény

Posta: gyökeres átalakulás - megosztott szakszervezetek

A Magyar Postán működő két, kisebb szakszervezet a Kézbesítők Szakszervezete (KÉSZ), és a Postai Érdekvédelem ’92 néhány napja sztrájkbizottságot alakított. Követelik a 12 ezer kézbesítő és a hivatali ablakok mögött ülő levél- és pénzfelvevők fizetésének emelését, munkakörülményeik javítását. Tusz Ferenc és Piski József a két érdekvédő szervezet elnökei a hvg.hu-nak kifejtették: a júniusi üzemi tanácsi választások nyertesére, az igazgatósággal szorosan együttműködő, a pártállami időkből megörökölt Postás Szakszervezetre nem tudnak támaszkodni. Az ottani vezetők magas fizetéseket kapnak, irányító pozícióban vannak a Magyar Posta Zrt-ben.

Gazdaság

Magyar Posta: tavaly 5,3 milliárd forintos nyereség

A Magyar Posta Zrt. a 2006-os évet 5,3 milliárd forint adózás előtti nyereséggel zárta, ami 1,7 milliárddal több, mint a tervezett, ám mintegy 1,2 milliárddal elmarad a 2005. évitől - mondta el Szivi László, a társaság üzleti vezérigazgató-helyettese.

hvg.hu Gazdaság

Csúszik a postai liberalizáció

Az Európai Parlament (EP) az Európai Bizottság (EB) által javasolt 2009. január 1. helyett 2010. december 31-ig számolná fel a meglévő állami monopóliumokat a postai szolgáltatások területén. Az új tagállamok további két év türelmi időt kapnának. A Magyar Posta 2013-ig fel tud készülni a piacnyitásra, ehhez azonban éves 14-15 milliárd forintos beruházásra lesz szükség – mondta el a hvg.hu-nak Szivi László üzleti vezérigazgató-helyettes.

Mától elérhető az online felület az általános iskolai beiratkozáshoz

Mától elérhető az online felület az általános iskolai beiratkozáshoz

50-100 ezer kamiont kellene leterelni a magyar utakról, hogy teljesíteni tudjuk az EU klímacéljait

50-100 ezer kamiont kellene leterelni a magyar utakról, hogy teljesíteni tudjuk az EU klímacéljait

Meghan Markle biztosan kihagyja Fülöp herceg temetését, Harry viszont elmegy

Meghan Markle biztosan kihagyja Fülöp herceg temetését, Harry viszont elmegy