szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A budapesti bankközi devizapiacon kedd délután előző napi értékénél gyengébben, ám délelőtti árszintjénél erősebben állt a forint.

Az euró/forint árfolyam kedd délután négy óra után 250,95/251,05 volt a délelőtti 251,50 és a hétfő délutáni 250,10/15 után. A gyengülés a kereskedés első másfél órájában ment végbe, később lassan erodálódott az euró árfolyama, délután már 250,50-en is kötöttek üzleteket.
 
A forint így kedd délután 11,11 százalékra került a beavatkozási sáv közepétől - annak erős oldalán; végül 31 bázisponttal lett gyengébb, mint hétfőn volt. A dollár/forint árfolyam kedden 177,00/20 lett a reggeli 177,50, illetve a hétfői 175,70/75 után.
 
A bankközi forintpiacon elsősorban a kéthetes MNB aukció többletkereslete és a forgalomban lévő kötvények megnövekedett állománya hatott a rövidebb lejáratú kamatokra, így a T/N kamatszint visszaállt az MNB alapkamat szintjére; az O/N kamat ugyanakkor változatlan maradt, továbbra is 7,20 százalék.
 
Az állampapírok másodpiacán is délelőtt történt látványos változás: a feltörekvő piacokat megrázó török fejlemények nyomán nem csak a feltörekvő országok devizái, nem csupán az érintett részvénypiacok szenvedtek el látványos veszteségeket, hanem az állampapírok hozamszintje is emelkedni kezdett; rövid idő alatt 5-6 bázisponttal nőttek a hozamok. Később itt is megkezdődött a korrekció, amely 3 bázispontot faragott le a délelőtti többletből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világszerte hullámvasúton az oltási hajlandóság – most éppen fent vagyunk

Világszerte hullámvasúton az oltási hajlandóság – most éppen fent vagyunk

Koronavírus-fertőzésben hunyt el a DK dunaújvárosi képviselője, Utassy Éva

Koronavírus-fertőzésben hunyt el a DK dunaújvárosi képviselője, Utassy Éva

Megállapodtak az EU klímatörvényéről az uniós intézmények

Megállapodtak az EU klímatörvényéről az uniós intézmények