szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumában újra indult az a per, amelyet a magyar állam indított több mint hat évvel ezelőtt a Postabank volt könyvvizsgáló cégei ellen, a következő tárgyalás várhatóan jövő év április 4-én lesz.

A magyar állam és társai, mint felperesek több mint 6 évvel ezelőtt indítottak kártérítési pert a Deloitte könyvvizsgáló cég és két másik könyvvizsgáló ellen. Együttesen mintegy 170 milliárd forintot követeltek a Postabank egykori könyvvizsgálóitól, mert álláspontjuk szerint a könyvvizsgálók hozzájárultak ahhoz, hogy a pénzintézet működéséről, gazdasági teljesítményéről hamis kép alakuljon ki. Az alperesek auditált postabanki mérlegei alapján került sor az 1997-es, illetve 1998-as tőkeemelésekre, majd a bank konszolidációjára, amelyek összességében mintegy 170 milliárd forintjába kerültek az államnak.

Az új eljárás azért indult, mert ez év március 2-án a Fővárosi Ítélőtábla a kártérítési perben az állam által követelt, mintegy 132 milliárd forintnyi konszolidációs kárt illetően megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletét.

Egyúttal a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú határozatával mindhárom alperes vonatkozásában új eljárásra utasította a Fővárosi Bíróságot, és jogerősen elutasította a több mint 6 éves perben a részvénynévérték-csökkenéssel kapcsolatos 40 milliárd forintos állami kárigényt, mindhárom, perben érintett könyvvizsgáló cég vonatkozásában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Társadalom

Újramelegített Kehi-Postabank-botrány

Tartalmilag kevés újat hozott a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal Postabankkal kapcsolatos jelentésének nyilvánosságra került tervezete, arra azonban igencsak alkalmas, hogy erősítse az adatvédelmi biztos által megfogalmazott aggályokat a mindenkori kormányzati "titokgyár" működéséről.

Hét nap

POSTABANK-ÜGY

Kiss Péter kancelláriaminiszter - Veres János pénzügyminiszter egyetértésével - feloldotta a Kormányzati Ellenőrzési...

Hét nap

POSTABANKI TITKOK

Batiz András kormányszóvivő múlt heti ígérete ellenére még nem oldották fel a Postabank állami rendbetételéről...

OS Itthon

Nyilvánosságra hozzák a Postabankkal kapcsolatos Kehi-anyagot

Támogatja a Postabank és a PB Workout Kft.-vel kapcsolatos vizsgálati anyagok minősítésének felülvizsgálatát, és szükségesnek tartja a jelentés-tervezet mielőbbi nyilvánosságra hozatalát – erről tájékoztatta a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt.

Társadalom

Postabank-bocs

Princz Gábor volt elnök-vezérigazgató és vezető munkatársai ártatlanok - így döntött első fokon a Fővárosi Bíróság a Postabank-perben. E döntéssel sem oszlott a másfél évtizedes homály: kiket finanszírozott az egykori állami bank, ezzel mekkora kárt okozott a köznek, és kik a felelősök?

MTI Gazdaság

Postabank-ügy: Princz sejti, hová tűntek a milliárdok

Princz Gábornak van sejtése arról, hová tűnt a Postabank konszolidációjára fordított mintegy 160 milliárd forint; a pénzintézet volt elnök-vezérigazgatója erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt.

Kilenc utassal borult árokba két autó Csorvásnál

Kilenc utassal borult árokba két autó Csorvásnál

Veszélyeztetik-e a magyar oltásellenesek a járvány legyőzését?

Veszélyeztetik-e a magyar oltásellenesek a járvány legyőzését?

Hadházy feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte Tiborcz turai kastélyszállója vendégeket fogad

Hadházy feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte Tiborcz turai kastélyszállója vendégeket fogad