szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az euró bevezetése óta a legmagasabb szintre emelkedett az euró árfolyama a dollárhoz képest pénteken a korai kereskedésben: 1,4318 dollár volt az euró árfolyama.

Elemzők szerint a dollár további gyengülése több tényezőre vezethető vissza: a Bank of America vártnál jóval kedvezőtlenebb negyedéves adózott eredményére, ami jól példázza, hogy a nyár végén kipattant hitelválság milyen mértékben sújtja az amerikai gazdaságot.

Az amerikai gazdaság helyzetével kapcsolatos aggodalmakat erősítette az a felmérés, amely szerint októberben az Egyesült Államok közép-atlanti térségében a gyáripari aktivitás a vártnál kisebb mértékben nőtt. A múlt héten a munkanélküli segélyért először folyamodók száma is jóval meghaladta a vártat. Ez felerősítette azokat a várakozásokat, hogy a jegybank október végén kamatot csökkent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Mikor lesz magyar euró?

Lesz-e magyar eurócsatlakozás? - erre a kérdésünkre válaszolt Hamecz István, az OTP Alapkezelő Zrt. és Heim Péter, az Aegon Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Közel félmilliárdba került eddig a Türk Tanács budapesti irodája

Közel félmilliárdba került eddig a Türk Tanács budapesti irodája

Elindult a Holdra a kínai szonda

Elindult a Holdra a kínai szonda

Magyar is van Elena Ferrante kedvenc szerzői között

Magyar is van Elena Ferrante kedvenc szerzői között