szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hétfőn gyengébb a forint, mert a hazai forgalom szünetel a többnapos piacszünet alatt. A héten szűk sávban várják a forintot, a Fed és a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntése előtt, írta a Dow Jones hírügynökség kereskedők véleményét idézve hétfő reggel.

A forint hétfő reggel 0,48 százalékkal gyengébb volt az euróval szemben a londoni bankközi piacon, mint tavaly év végén. Péntek reggel 0,43 százalékkal erősebb, csütörtök reggel 0,18 százalékkal erősebb, szerda reggel 0,15 százalékkal erősebb, kedd reggel 0,43 százalékkal erősebb, múlt hétfő reggel 0,50 százalékkal erősebb volt az év véginél.
   
A szlovák korona hétfő reggel 2,84 százalékkal erősebb (péntek reggel 3,14 százalékkal erősebb), a cseh korona 1,10 százalékkal erősebb (péntek reggel 0,57 százalékkal erősebb), a lengyel zloty 3,83 százalékkal erősebb (péntek reggel 3,71 százalékkal erősebb) volt az euróval szemben, mint az év végén.
   
A londoni bankközi piacon a forint hétfő reggel 252,64-94/euró volt, 0,50 százalékkal rosszabb a kora hajnalinál, 0,48 százalékkal gyengébb az év véginél. Péntek este 251,15 /euró volt vételi oldalon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!