szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A forint árfolyama rendkívül szűk sávban alakult, valamelyest gyengült kedden a budapesti bankközi piacon.

Az euró a hétfő délutáni 250,55/65 után már kedd reggel 251,00 forinton állt, és ez volt a jellemző árfolyam délután is. A napi kereskedés szélső értéke 250,70, illetve 251,30  forint volt, a gyér érdeklődés miatt alacsony maradt a forgalom.
 
A forint így kedd délután 11,11 százalékra állt a beavatkozási sáv közepétől, 14 százalékkal közelebb, mint hétfőn. Immár másfél hónapja tart az az időszak, amelyben a forint nem volt erősebb pozícióban 11,86 százaléknál, de nem is volt gyengébb 10,75 százaléknál.
 
A forint a dollárral szemben is vesztett valamennyit: a hétfői 173,80/90 forint után kedd reggel 174,00/20 volt az árfolyam, kedd délután - azt követően, hogy csak 173,90 és 174,50 között mozgott - 174,00 forinton állt.
 
A bankközi forintpiacon tart a likviditáshiány, esetleg a keddi kéthetes MNB aukció nyomán képzelhető el - szerdán - némi korrekció; az O/N kamat keddi értéke azonban még 8,30/50 százalék.
 
Az állampapírok piacán általános, mintegy 5 bázispontos hozamemelkedésre került sor. A piacok többsége kivár a Fed szerdai - immár teljességgel bizonytalan - kamatdöntése előtt; halvány amerikai makroadat nyomta tovább az amúgy is meglehetősen fáradt befektetőket, amint a részvénypiacokon is. Kedd délután az irányadó kétéves papír hozama 7,11 százalék, a három évesé 7,00 százalék, az öt évesé 6,78 százalék, a tíz évesé pedig 6,60 százalék lett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Óvatosan alakul a forint

Hétfő reggel nem mozdult a forint, mert a befektetők bizonytalanok afelől, vajon csökkenti-e alapkamatát a Magyar Nemzeti Bank a nap folyamán. Ha lesz csökkentés, akkor is csak 250-253/eurós sávban várható mozgás a héten, írta a Dow Jones hírügynökség kereskedők véleményét idézve hétfő reggel.

MTI Gazdaság

A kamatdöntésig nem mozdul a forint

Alig mozdul a forint árfolyama az euróval szemben. A budapesti bankközi devizapiacon hétfőn reggel 250,55 és 251,00 között mozgott az árfolyam, fél tízkor a péntek délutánival éppen megegyező 250,80/90 forinton jegyezték az eurót.

MTI Gazdaság

Erősödött a forint

Erősödött a forint, az euró 251,05/35 forint volt reggel a bankközi devizapiacon, míg szerda délután 251,90/252,10.

Megéri többet fizetni a 16 GB-os idei MacBook Próért? Videón a (kissé meglepő) eredmény

Megéri többet fizetni a 16 GB-os idei MacBook Próért? Videón a (kissé meglepő) eredmény

Toplista: ezek most Európában a legnépszerűbb villanyautók

Toplista: ezek most Európában a legnépszerűbb villanyautók

A Ryanair is beletrollkodott a brüsszeli botrányba

A Ryanair is beletrollkodott a brüsszeli botrányba