szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kedden közzétették a jövő évre szóló kötelező felelősségbiztosítás díjtarifáikat a biztosítók és az egyesületek. A CLB Független Biztosítási Alkusz számításai szerint a nem preferált célcsoportok esetében sem emeltek a biztosítók 5-10 százaléknál nagyobb mértékben, az Ecoline két tipikus autó esetében pedig arra jutott, hogy tízezreket lehet spórolni, ha jól váltunk.

A CLB szerint bár sok biztosító az idén átláthatóbbá tette díjtáblázatait, az idén is igen bonyolult, számtalan kategóriával, kedvezménnyel és díjszorzóval kombinált a rendszer. A különféle kedvezmények száma ismét tovább növekedett, miközben a biztosítók az egyes célcsoportok felé egyre eltérőbb mértékű tarifákat határoznak meg. Az eltérések nagyságrendjére jellemző, hogy egy nagyvárosban élő, fiatal autós számára a kínált tarifák közötti különbség akár az évi 300 ezer forintot is elérheti.Továbbra is jelentős, akár 3-4-szeres különbségek az egyes biztosítók árai között, és ebben az évben is a kisebb részesedéssel bíró biztosítók és egyesületek kínálják a legkedvezőbb díjakat.

Az autósoknak a tavalyi évhez hasonlóan egy hónapjuk lesz a döntésre, az érvényes szerződés felbontásáról 2007. december 1-jéig kell értesíteniük meglévő biztosítójukat (mivel ez szombati nap, gyakorlatilag november 30. a határidő). Az új szerződés megkötésére ez év végéig lesz lehetőségük.

A cikk teljes tartalmát itt olvashatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!