szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Határozottan romlott a világgazdasági klíma a negyedik negyedévben az Ifo német gazdaságkutató intézet elemzése szerint. A hangulat mérésére szolgáló mutató 99,3 pont volt az előző három hónapban mért 113,6 ponttal szemben.

Romlottak az úgynevezett almutatók is: a jelenlegi helyzet megítélése 127,9 pontról 118,7 pontra esett vissza, a várakozások indexe 100 pontról 80,7 pontra csökkent. A romlás valamennyi nagy gazdasági térségben - Nyugat-Európa, Észak-Amerika, Ázsia - érzékelhető volt, de a legjobban Észak-Amerikában, s ott is elsősorban az Egyesült Államokban, aminek oka a másodlagos jelzáloghitel-piaci válság okozta megrázkódtatás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Gazdaság

Az ingatag világgazdaság a magyarok bőrén is érződni fog

A hét végén tartja éves közgyűlését Szingapúrban a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank. Az értekezlet fontos témájának ígérkezik Kína, Mexikó, Dél-Korea és Törökország kvótájának, illetve szavazati jogának növelése. Mindeközben az elemzések egy ingatag világgazdaságot vizionálnak, amelynek hatásait a saját bőrünkön érezhetjük már hamarosan.

MTI Gazdaság

Ifo: tartósan kedvező világgazdasági hangulat

A jelzáloghitel piaci válsága ellenére lendületben marad az amerikai gazdaság a következő hónapokban is, mivel ellenőrzés alatt lehet tartani a hitelpiac likviditási gondjait - közölte Gernot Nerb, az Ifo gazdaságkutató intézet vezető közgazdásza a müncheni intézet kedden közzétett jelentése kapcsán.

Közel ötvenezer új fertőzöttet jelentettek Franciaországban

Közel ötvenezer új fertőzöttet jelentettek Franciaországban

Itt a gázüzemű új VW Golf TGI

Itt a gázüzemű új VW Golf TGI

Az ország egyik végében 1100, a másikban 1900 forintos az órabér

Az ország egyik végében 1100, a másikban 1900 forintos az órabér