szerző:
MTI

A kormány várhatóan december első felében dönt azokról a jogszabály-módosításokról, amelyek alapján véglegesíthetők a 4-es metró uniós támogatásának pályázati dokumentumai - rögzíti a városüzemeltetési főpolgármester-helyettes irodájának közleménye.

Az irat tartalmazza, hogy a kormány döntéseit követően a 4-es metró pályázati űrlapját a szükséges dokumentumokkal, így a projekt támogatási kérelmével együtt, a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztik.
 
A közlemény szerint a főváros intenzív tárgyalásokon egyeztetett a 4-es metró támogatási kérelméről. Ezt azért nyújtják be a kormányhoz, hogy az ennek alapján dönteni tudjon a brüsszeli beterjesztésről. Az egyeztetések érintették a projekt benyújtásának pályázati folyamatát, a pályázati kiírás és a támogatási szerződés jogszabályi hátterét, különös tekintettel a kedvezményezetti státusra, a biztosítékok és az elszámolás rendszerére.
 
A nyilatkozat kitér arra is, hogy a Pénzügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az EU-támogatások végrehajtási intézményrendszerének javítása érdekében olyan jogszabály-módosítási csomagot készít elő, amelybe beilleszthetők a metróprojektet érintő, annak megvalósításához szükséges módosítások is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Fél évet csúszhat a 4-es metró átadása

Fél évet csúszhat a 4-es metró építése, a legújabb elképzelések szerint ugyanis a vonal jelenlegi, 2010 végi átadási határideje 2011 közepére tolódna – írja a Népszabadság.

Vizsgálja az Európai Bizottság a túlóratörvényt és a közigazgatási bíróságokat

Vizsgálja az Európai Bizottság a túlóratörvényt és a közigazgatási bíróságokat

Elkészült a Brexit-film Benedict Cumberbatch főszereplésével

Elkészült a Brexit-film Benedict Cumberbatch főszereplésével

Megvadítva: 621 lóerős lett a BMW 8-as kupéja

Megvadítva: 621 lóerős lett a BMW 8-as kupéja

Bruttó 150 ezer forint lehet a minimálbér

Bruttó 150 ezer forint lehet a minimálbér

Nincs a középkorúak krízisében Ken Block – itt a Gymkhana 10

Nincs a középkorúak krízisében Ken Block – itt a Gymkhana 10

Előbb megérkezik a következő családi pótlék

Előbb megérkezik a következő családi pótlék