szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerdán az FTC klubházában aláírták a befektetői szerződést az Üllői úti hat plusz két hektáros ingatlan tulajdonjogának értékesítéséről.

A megállapodás a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) ZRt., a Ferencváros, a  létesítményt üzemeltető Sportfólió Kht. és az angol befektető, a Real Esplanade között jött létre. Az angol tulajdonosnak 30 napon belül kell átutalnia a vételárat. Az állam 3,45, a klub 2,3 milliárd forinthoz jut. Rieb György, az FTC elnöke azt mondta, a klub adóssága 1,7-1,8 milliárd forint.

"Nehéz munka volt, sikerült beváltani azt az ígéretet, melyet kinevezésemkor tettem, találtunk egy szakmai- és ingatlanbefektetőt" - jelentette ki az aláírást követő sajtótájékoztatón Rieb. "A nagy múltú klub jövőjét biztosítja ez a szerződés" - mondta Tátrai Miklós, az MNV ZRt. vezérigazgatója. "A megállapodás az állam, a klub, az adófizetők és a szurkolók érdekeit is szolgálja. A mai nappal az Üllői úti ingatlannal kapcsolatban az állam szerepe véget ért."

A Real Esplanade-et Kevin McCabe tulajdonos távollétében Patrick Vangoidsenhoven befektetési igazgató képviselte. A befektető cég tulajdonosa kisebbik fia esküvője miatt nem jött el Budapestre. Vangoidsenhoven elmondta, a közbeszerzési és engedélyeztetési eljárás - amely több hónapot vesz igénybe - lefolytatása egy hosszabb folyamat, ezért az angolok úgy terveznek, hogy három év múlva állhat készen a klub vadonatúj stadionja. Ekkor kell a Ferencvárosnak az előzetes elképzelések szerint bejutnia a Bajnokok Ligájába.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

FTC: érvényes és eredményes a hatodik pályázat

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (MNV) érvényesnek és eredményesnek nyilvánította az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlatát, amelyet az FTC Üllői úti ingatlanára kiírt hatodik pályázatra nyújtott be.

MTI/hvg.hu Gazdaság

FTC: Rieb szerint áprilisban törleszthetik az adósságokat

Rieb György, az FTC elnöke szerint a klub hamarosan rendezi adósságait, április közepéig mindenki megkapja a pénzét. A klubvezető erről a Napkelte című műsorban beszélt annak nyomán, hogy a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) szerdán érvényesnek és eredményesnek nyilvánította az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlatát, amelyet az FTC Üllői úti ingatlanára kiírt hatodik pályázatra nyújtott be.

MTI Itthon

Az FTC pártolói perlik az MLSZ-t

A Ferencvárosi Torna Club Pártolói Egyesülete keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, hogy megtudhassa, kik alkották azt a testületet, amely 2006 nyarán kizárta az FTC-t a labdarúgó NB I-ből.

MTI Gazdaság

FTC-tender hatodszor: három pályázat jött

A szombati határidőig három cég adta be anyagát a Ferencváros Üllői úti ingatlanának értékesítésére immár hatodik alkalommal kiírt pályázaton - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).

MTI Itthon

Kútba esett az FTC átalakítása, a pályázó felszívódik

Az FTC Üllői úti ingatlanára sikertelen pályázatot benyújtott cégcsoport vezetője, Kevin McCabe csalódottságának adott hangot, míg magyarországi cége, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. közleményben jelezte, hogy a jövőben nem próbálkozik újra.

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

A Bakonyban már szakad a hó, több busz és autó is elakadt

A Bakonyban már szakad a hó, több busz és autó is elakadt

A világjárványban is ütésállónak bizonyult a nemzetközi műtárgypiac

A világjárványban is ütésállónak bizonyult a nemzetközi műtárgypiac