szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A reggeli halvány gyengülést a forint fokozatos erősödése követte, kedd délután fél ötkor már 251,70/85 forint volt az euró árfolyama - a hétfő délutáni 252,40/50 forint, illetve a kedd délelőtti 252,65/75 forint után.

A kereskedők ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a piacon alig történt valami érdemleges, a forgalom rendkívül alacsony volt. A forint a dollárral szemben is rekordszintre erősödött: az amerikai deviza árfolyama kedden 157,60/70 forint lett, hétfőn még 158,60/70 forint volt - igaz kedd reggelre 159,35/45 forintig jutott. 

Ekkor még 1,586 körül alakult a nemzetközi piacokon az euró/dollár árfolyam, ám később egyre erőteljesebb lett a támadás a lélektani és piaci szempontból egyaránt fontos - így erőteljesen védelmezett - 1,6 ellen: délután 1,598 körüli szinten folyt a kereskedés. 

A kereskedők szerint nem kizárható a határ áttörése, és ebben az esetben további gyors árfolyamváltozást valószínűsítenek. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a sikertelen kísérletezés után - legalábbis egy időre - megfordul a trend. 
 
Továbbra is alig van mozgás a bankközi forintpiacon: az O/N kamat szintje a megszokott 7,20/40-es tartományban alakul.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Változatlan a forint árfolyama

A budapesti bankközi devizapiacon hétfő reggel 252,40/50 forintot ért egy euró, ami gyakorlatilag megegyezik az európai deviza pénteki 252,45/55 forintos záró értékével.

MTI Gazdaság

Tovább erősödött a forint

Tovább erősödött a forint az euróval szemben pénteken a bankközi devizapiacon, kissé gyengült ugyanakkor a dollárral szemben.

MTI Gazdaság

Erősödéssel nyitott a forint

Erősödött a forint, csütörtökön reggel 252,80/253,00 forint volt az euró, szemben az előző nap délutáni 253,75/90 forinttal.

MTI Gazdaság

Árnyalatnyit gyengült a forint

Árnyalatnyit gyengült a forint a bankközi devizapiacon kedden reggel, kilenc óra után az eurót 252,65/75 forinton jegyezték, szemben a hétfő délutáni 252,40/50 forinttal.

Drámai mértékben csökkentek a vendégmunkások hazautalásai

Drámai mértékben csökkentek a vendégmunkások hazautalásai

SZFE-vezetőség: „Akik engedély nélkül tartózkodnak az SZFE-n, vállalniuk kell annak minden következményét”

SZFE-vezetőség: „Akik engedély nélkül tartózkodnak az SZFE-n, vállalniuk kell annak minden következményét”

Az autópiac Netflixe akar lenni a Lynk & Co

Az autópiac Netflixe akar lenni a Lynk & Co