szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Telekom 4 Magyarország Zrt. be kíván lépni a magyar mobiltelefon-piacra - közölte Neuman Péter, a Telekom 4 Magyarország Zrt. vezérigazgatója szerdán.

A szakmai és pénzügyi befektetői háttérrel rendelkező, most még 5,1 millió forint jegyzett tőkéjű projekttársaság a későbbiekben vagy bérelt hálózaton (MVNO - Mobile Virtual Network Operator) keresztül szolgáltatna, vagy - egy mobil frekvencia birtokosaként - saját hálózaton - mondta a vezérigazgató.

A Telekom 4 egy éve vizsgálja annak a lehetőségét, hogy miként jelenhetne meg virtuális - azaz rádiós hálózattal nem rendelkező, a hozzáférést valamely licensszel rendelkező szolgáltatótól bérlő - szolgáltatóként, úgynevezett MVNO-ként Magyarországon. Európában sok helyen működnek hasonló cégek, többen közülük "fapados" szolgáltatásokat ajánlanak ügyfeleiknek nagyon kedvező áron  - közölte Neuman Péter. 

Virtuális szolgáltatóként a Telekom 4 a legolcsóbb és legegyszerűbb szolgáltatást kínálja majd azoknak a potenciális felhasználóknak, akik a legköltségérzékenyebbek, és kevésbé érdeklődnek  a fejlettebb technológiák iránt - magyarázta a vezérigazgató.

Neuman Péter megjegyezte, hogy Európa számos országában üzleti alapon létrejött szerződések alapján a már piacon lévő és a virtuális szolgáltató számára is  sikeresen  működik MVNO. Magyarországon ilyen megállapodást még nem sikerült tető alá hozni - mondta Neuman Péter - hozzátéve: bízik benne, hogy a helyzet rövidesen megváltozik. A Telekom 4 vizsgálja egy új, negyedik hálózati szolgáltató (MNO) mielőbbi létrehozásának feltételeit, és akár önállóan, akár konzorciumi tagként indulni fog a pályázaton.

Márton György a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szóvivője elmondta: a hatóság szerdán tartott nyilvános meghallgatást, a mobiltelefon- és a vezeték nélküli szélessávú internet-piac élénkítésének lehetőségeiről. A meghallgatáson a jelenlegi és az esetleges jövőbeli piacra lépést tervező szolgáltatókkal a minél rugalmasabb frekvencia hasznosítás kérdéseiről, a piaci verseny élénkítéséről, valamint a virtuális mobilszolgáltatásról, a lehetséges negyedik mobilszolgáltató piacra lépéséről, és a 450 megaherzes frekvenciasáv újbóli megnyitásának lehetőségéről is szó esett.

A szóvivő hozzátette: az NHH abban hisz, hogy a virtuális mobilszolgáltatás (MVNO) a piaci szereplők megállapodásával jöhet létre Magyarországon. Az NHH csak akkor élne hatósági eszközökkel, ha kiderülne, hogy a már piacon lévő szereplők akadályozzák mások belépését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Gazdaság

Már több mint ötvenmillió utast szállít a legnagyobb fapados

A legnagyobb európai olcsó jegyes légitársaság, az ír Ryanair újabb 3,5 millió részvényt vásárolt a szintén ír Aer Lingusból, a volt nemzeti légitársaságból, ezzel 29,82 százalékra növelve részesedését. A tőzsdei vásárlás költségét nem közölték, az Aer Lingus szerdai záróára alapján az ár több mint 4 millió euró lehetett.

hvg.hu Autó

Eljött a fapados autók ideje – támadnak az indiaiak

A nézők pulzusát az egekbe kergető, akciófilmekre emlékeztető televíziós reklám: gyönyörű, fiatal nő helikopterről ereszkedik egy autót szállító kamionra. Jóváhagyólag megvizsgálja a méretes csomagtartót és a széles hátsó ülést, mielőtt beugrana a kormány mögé és lehajtana az útra. „India gyors, széles karosszériájú autója” – hirdeti a felirat, miközben a fekete szépség elviharzik.

hvg.hu Gazdaság

Így keresik magukat rongyosra a fapadosok – már amelyik

Az európai repülési piac pezseg, s ennek egyik legfőbb oka, hogy a „fapados” légitársaságok egyre nagyobb helyet követelnek maguknak a kontinens egén és repterein. Az újraosztási játszmában komoly magyar érdekeltségek is megjelentek, méghozzá nyerő eséllyel.

Világ

Fapados rémtörténetek - mire számíthatunk?

Ha már repül, akkor nincs baj - tartják a sokat utazók a diszkont-légitársaságok járatairól, amelyek elsősorban kiszámíthatatlan késéseikkel okoznak bosszúságot a kevés pénzért utazni akaróknak, néha pedig azzal is, hogy az olcsó utazás végül igencsak drága lesz. Összeállításunk néhány kellemetlen fapadoskalandot gyűjt csokorba.

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása

Supermant csinált Orbán Viktorból drMáriás

Supermant csinált Orbán Viktorból drMáriás

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra