szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Új Tulajdonosi Program (ÚTP) keretében személyenként legfeljebb 250 ezer forint értékű részvény jegyezhető kedvezményekkel, az összes kibocsátást együttesen értelmezve és jegyzési árfolyamon számolva – derül ki a kedden közzétett kormányhatározatból. A kedvezményeket a határozat nem tartalmazza.

A kormány döntése szerint az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) 100 százalékát, az első ütemben, 2009. május 31-ig legalább 25 százalék mínusz egy szavazatot megtestesítő részvényhányadot kell eladni.

A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) 75 százalék plusz egy szavazat feletti tulajdonrészét értékesítik, de az első ütem határidejéig – 2009. november 30. – eladható hányadot a határozat nem jelöli meg.

A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) esetében a 25 százalék mínusz egy szavazat, illetve az afeletti, de 50 százalék mínusz egy szavazatot el nem érő részesedést adják el. Az értékesítés első ütemének határideje 2009. szeptember 30.

A kormány a határozatban felhívja a pénzügyminisztert, hogy 2008. szeptember 30-ig nyújtson be előterjesztést a kormány számára további, az ÚTP keretében értékesíthető társasági részesedések kijelöléséről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Új Tulajdonosi Program: kész a vagyonkezelő ajánlata

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) határidőre elkészítette az Új Tulajdonos Programban (ÚTP) szereplő állami vállalatokra vonatkozó elképzeléseit, javaslatait. A szervezet a március 31-i határidőre végzett a szakértői döntés előkészítő munkával.

MTI Gazdaság

Elkészült a vagyonstratégia, benne az Új Tulajdonosi Program

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) elfogadta a középtávú vagyonstratégiáját, ami a tanács mandátumának idejére, hat évre általános érvényű tételeket tartalmaz, és figyelembe veszi az Új Tulajdonosi Programot is – jelentette be Nagy János, az NVT elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Új Tulajdonosi Program: ÁAK, MVM, Mavir

Az Új Tulajdonosi Program keretében az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK), a Magyar Villamos Művek (MVM) és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) lesznek az első olyan vállalatok, amelyekben kedvezményesen válhatnak tulajdonossá az emberek - közölte Daróczi Dávid a kormány erről szóló döntését az MTI-vel vasárnap.

MTI Gazdaság

Új tulajdonosi program: kedvezmény 250 ezer forintig

Az Állami Autópályakezelő Zrt.-t és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által összeállított ingatlan portfoliót kívánja a kormány az Új tulajdonosi program (ÚTP) keretében tőzsdére vinni 2008 végén és a jövő év elején - mondta Veres János pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatatón.

MTI Itthon

Közbeszerzési eljárás az Új tulajdonosi programról történő tájékoztatásra

A kormány tájékoztatni szeretné az embereket az Új tulajdonosi program tartalmáról, mivel mindenki számára lehetőséget kíván biztosítani a tulajdonszerzésre, ezért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. négy közbeszerzési eljárást írt ki, nettó 1,25 milliárd forint összértékben - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő.

MTI Gazdaság

Gyurcsány: a tőkepiac az új tulajdonosi program terepe

A nyilvános tőkepiac, azaz a tőzsde hosszabb távon méri egy vállalkozás teljesítményét, ezért az Új Tulajdonosi Programba (ÚTP) bevont állami vállalatokat is tőzsdére érdemes vinni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Magyarországon a Skoda Enyaq iV villanyautó legolcsóbb változata

Magyarországon a Skoda Enyaq iV villanyautó legolcsóbb változata

Szabaddá tették a repülést Ausztrália és Új-Zéland között, másnap koronavírusos lett egy reptéri dolgozó

Szabaddá tették a repülést Ausztrália és Új-Zéland között, másnap koronavírusos lett egy reptéri dolgozó

Az Európai Bizottság 600 millióra emelte a megrendelt Pfizer-vakcina mennyiségét

Az Európai Bizottság 600 millióra emelte a megrendelt Pfizer-vakcina mennyiségét