szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt hónapok jelentős forinterősödésnek nyertesei azok, akik devizahitelt vettek fel. Most azonban, hogy erős a forint, vajon továbbra is devizában érdemes-e eladósodni?

Szakértői vélemény szerint ennek van értelme, de aki így dönt, annak továbbra is a svájci frankot érdemes választania, míg az alacsonyabb törlesztőrészletű, jen alapú konstrukciók a spekuláns hajlamúaknak ajánlottak.

Részletek: ecoline.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Ingatlanmenedzser

A devizahitel jelenti a legnagyobb veszélyt

A magyar ingatlanpiac helyzete már nem olyan rózsás, a szakemberek mégis bizakodnak. A kockázatok egyelőre nem csökkennek nyugat-európai szintre, és a lakásárak is elmaradoznak a régió többi országától – derült ki egy tegnapi ingatlanbefektetési konferencián.

Gazdaság

Taroltak a devizahitelek az első félévben

Az év első hat hónapjában 264 milliárd forintnyi lakáshitelt vett fel a magyar lakosság, amely több mint 20 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában mért adatokat.

MTI Gazdaság

MNB: tíz százalék felett a devizahitelek költségei

A fogyasztási hitelek esetében csökkentek, a folyószámlahitelek és az egyéb hitelek esetében növekedtek júliusban a háztartási szektor forintban denominált hiteleinek átlagos kamatlábai – közölte a Magyar Nemzeti Bank.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Tanácsok a devizahitel-kockázat kivédésére

A forint- és devizahitel kamatlábak közötti jelentős különbség miatt napjainkban még mindig a devizahitel felvétele tűnik kedvezőbbnek: de ha a hitelfelvevő a deviza mellett dönt, jól teszi, ha a havi törlesztő részletre vetített 10-15 százalék körüli tartalékkeretet különít el egy kedvezőtlen árfolyam-elmozdulás esetére - ajánlja a jelzálog finanszírozással foglalkozó Central European Credit Ingatlanhitel Zrt.(CEC).

Még a hétvégén is fagyni fog

Még a hétvégén is fagyni fog

Döntött az MNB: egyelőre nem lehet kereskedni a lélegeztetőgép-beszerzés egyik szereplőjének részvényeivel

Döntött az MNB: egyelőre nem lehet kereskedni a lélegeztetőgép-beszerzés egyik szereplőjének részvényeivel

Óriásit zuhant a magyar építőipar teljesítménye

Óriásit zuhant a magyar építőipar teljesítménye