szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szeptember 30-án vélhetően akkor is forgalomba helyezik a Megyeri hidat, ha a szigetmonostori, illetve az újpesti, a szentendrei vagy a budakalászi önkormányzat a hatósági engedélyek visszatartásával megpróbálja megakadályozni az átkelőhely átadását – írta szerdán a Népszava.

Helyére emelik a Megyeri híd utolsó elemét. Az áthajtásnak a papírok
sem állhatják útját
© MTI - Kovács Attila
A lap szerint megvan a jogi lehetőség, hogy a települések által, a hozzájárulásuk fejében követelt fejlesztések elhalasztása esetén is átadhassák az építményt. A szakértők szerint azért is megkapja a működési engedélyét a Megyeri híd, mert az átkelő rendeltetésszerű használatának nem feltétele a Szigetmonostornak ígért kis híd megépülése.

Abban az esetben, ha végül Szigetmonostor hozzájárulása nélkül adják át a hidat, csupán az történhet meg, hogy a település perre viszi a dolgot az engedélyt kiadó Nemzeti Közlekedési Hatósággal, amiért az jóváhagyja a Megyeri híd forgalomba helyezését. Egyesek szerint ezt a pert nem az önkormányzat nyerné meg. A többi érintett önkormányzatnak pedig, amelyek szintén valamilyen a területükön történő beruházás elvégzéséhez kötnék az engedélyezést, hozzáértők szerint nincs jogi alapjuk a hozzájárulásuk megtagadására – fogalmaz a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Összeállt a Megyeri híd

Beemelték az Újpest határában az M0 autópálya részét képező 300 méter pilontávolságú, ferdekábeles Megyeri híd utolsó elemét is reggel.

MTI Gazdaság

Szeptember végén megnyitják a Megyeri hídat

A Megyeri híd műszaki átadása szeptember 17-ig lezajlik, azt követően a forgalomba helyezéshez szükséges hatósági bejárásokra, vizsgálatokra kerül sor, így szeptember végére minden készen áll arra, hogy megnyíljon a forgalom előtt - mondta Windisch László létesítményvezető.

MTI Itthon

Csúszik a Megyeri híd átadása?

Az M0-ás körgyűrű északi összekötő hídjának szeptember végi átadási terveit meghiúsíthatják a helyi települések, ugyanis a Napi Gazdaságnak nyilatkozó polgármesterek szerint a jelenlegi körülmények között nem adják ki a szakhatósági engedélyt.

MTI Itthon

Jól bírta a terhelést a Megyeri híd

Jól bírta a terhelést a Megyeri híd a teherbírási próbán, a szerkezet kevesebb mint fél métert hajlott meg a mintegy félszáz kamion alatt - mondta Rapkay Kálmán, a kivitelező Hídépítő Zrt. igazgatója vasárnap az előző esti tesztelésről az MTI-nek. A tervek szerint legkorábban szeptember végén indulhat meg az autóforgalom a hídon.

„Mari! Én nagyon szeretem magát!” –  Alföldi Róbert így köszönt el Törőcsiktől

„Mari! Én nagyon szeretem magát!” – Alföldi Róbert így köszönt el Törőcsiktől

Elnézést kért a kormány Ádertől, hogy ki kellett tüntetnie a rasszista megjegyzések miatt bepanaszolt szegedi professzort

Elnézést kért a kormány Ádertől, hogy ki kellett tüntetnie a rasszista megjegyzések miatt bepanaszolt szegedi professzort

Seres: Előjogok – az új normális

Seres: Előjogok – az új normális