szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pénteken új csúcsra emelkedett a rövid lejáratú, fedezetlen eurókölcsönök kamata az európai bankközi piacon a hathónapos határidőre: 5,185 százalékra az előző rekordról, a csütörtöki 5,179 százalékról, jeléül annak, hogy a tőkepiacon már nem hisznek az Európai Központi Bank esetleges kamatcsökkentésében belátható időn belül.

A Euribort minden délben az EU bankszövetsége (FBE) állapítja meg. Az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, Jean-Claude Trichet csütörtökön hangsúlyozta, hogy az EKB fő gondja továbbra is az infláció. Ebből a piacon azt hüvelyezték ki, hogy a bank nem fogja kamatcsökkentéssel földeríteni az általa is romlónak vélt gazdasági kilátásokat. A bank a múlt héten rontotta GDP-növekedési előrejelzéseit az euróövezet számára, és ez némi reményt keltett a piacon esetleges kamatenyhítés iránt. A Euribor a háromhónapos és az egyhetes határidőre változatlan maradt 4,958 százalékon, illetve 4,401 százalékon. Az EKB alapkamata 4,25 százalékos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

EKB: változatlan alapkamat

Az Európai Központi Bank csütörtökön a jelenlegi 4,25 százalékos szinten változatlanul hagyta az irányadó kamatot – jelentette be a bank.

MTI Gazdaság

Az EKB 4,25 százalékon hagyta az irányadó kamatot

Az Európai Központi Bank (EKB) csütörtökön változatlanul a jelenlegi 4,25 százalékon hagyta az irányadó kamatot – jelentette be az EKB. A kamatváltozás elmaradását az indokolja, hogy a 15 tagú eurózónában, habár erős az infláció, lassul a gazdasági növekedés is, és ezek eltérő pénzügypolitikai döntéseket feltételeznek.

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

A Bakonyban már szakad a hó, több busz és autó is elakadt

A Bakonyban már szakad a hó, több busz és autó is elakadt

Megkapta Majka is az oltást, maga Merkely Béla oltotta be

Megkapta Majka is az oltást, maga Merkely Béla oltotta be