szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A német Lufthansa, amelynek neve az utóbbi időben több légitársasági felvásárlási ügyletben is lehetséges vevőként merült fel, most újabb terjeszkedési célpontra vetett szemet: a légitársasághoz közel álló körök szerint a skandináv SAS légitársaság átvételét vizsgálja.

A SAS és a Lufthansa már évek óta együttműködnek, egyaránt a Star Alliance légi szövetség tagjai. Az átvétellel kapcsolatban kizárólag a Lufthansával tárgyalnak. A Lufthansának pénzügyileg nem jelentene nagy gondot a SAS felvásárlása, mivel utóbbi piaci tőkeértéke csak mintegy 830 millió euró.

A SAS jelenleg fele részben a svéd, dán és norvég állam tulajdona, mintegy 7 százalék a Wallenberg-csoporté, a többi részvény közkézi. A SAS korábban már el akarta adni a Spanairt, de júniusban azt közölték, hogy mégsem adja el, mert kevesli az árajánlatokat. A SAS részvényeinek kereskedését a Lufthansa érdeklődés hírére pénteken felfüggesztették a stockholmi tőzsdén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az indiai koronavírus-mutáns Angliában is terjed, de még nem tudni, mennyire veszélyes

Az indiai koronavírus-mutáns Angliában is terjed, de még nem tudni, mennyire veszélyes

300 millióval segíti meg a kormány a DVTK-t

300 millióval segíti meg a kormány a DVTK-t

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?