szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nagy a bizonytalanság a BÉT keddi kereskedését illetően: elemzők szerint további esés várható, napközben nagy ingadozás lesz, ám az is elképzelhető, hogy kivárnak a befektetők.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank vezető elemzője szerint folytatódik az esés a BÉT-en, mivel hétfőn az amerikai piac is mínuszban, zuhanással zárt. Úgy vélte, fordulat egyelőre nem lesz, a trend folytatódik, még akkor is, ha nem minden nap esik a BUX nagy mértékben.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline vezető elemzője elmondta: a piacok nagy részén túlreagálták az amerikai eseményeket, s ezért valószínű, hogy kedden vagy szerdán pozitív fordulat következik be a tőzsdéken, így a BÉT-en. A kereskedés valószínűleg eséssel indul, de az is lehet, hogy kivárnak az eladók és a vevők. A piac bizonytalan, ezért ingadozás is elképzelhető a nap folyamán. A BÉT-en a kivárást erősíti, hogy magyar idő szerint este ülésezik az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbank rendszer (Federal Reserve - FED). Az elemzők többsége kamatcsökkentést vár, ám az, hogy mit dönt a FED, mindenképpen irányadó lesz a piacok számára.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 409,52 pontos, 2,09 százalékos csökkenéssel, 19.223,14 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 20,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol hétfőn 155 forinttal, 0,98 százalékkal 15.995 forintra erősödött, 2,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 319 forinttal, 4,66 százalékkal 6.520 forintra csökkent, forgalmuk 13,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 16 forinttal, 1,96 százalékkal 799 forintra esett, forgalma 1,3 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 420 forinttal, 1,44 százalékkal 28.800 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el. Szektortársa, az Egis 181,0 millió forintos forgalom mellett 305 forinttal, 2,40 százalékkal 12.405 forintra csökkentette értékét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTA Gazdaság

BÉT: a Mol-bejelentésnek nem volt hatása

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 342,69 pontos, 1,63 százalékos csökkenéssel, 20.664,53 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 10,7 milliárd forint volt hétfőn, a vezető részvények gyengültek az előző kereskedési napi záráshoz képest.

MTI Gazdaság

BÉT: erőteljesen nőtt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 491,31 pontos, 2,39 százalékos emelkedéssel, 21.007,22 ponton zárt pénteken.

MTI Gazdaság

BÉT: erősödött a BUX, gyengült a Mol

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 49,80 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel, 20.714,33 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 15,3 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

MTI Gazdaság

BÉT: enyhülni látszik az eladói nyomás

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 32,62 pontos, 0,16 százalékos csökkenéssel, 20 282,54 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

MTI Gazdaság

BÉT: az új csomag kedvezhet a tőzsdei cégeknek

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslata a tb-járulékok csökkentésére és a szolidaritási adó eltörlésére kedvezhetnek a tőzsdei cégeknek, a szerdai kereskedésben viszont csak enyhe emelkedéssel számol a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértő.

MTI Gazdaság

BÉT: erősödtek a részvények

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 275,29 pontos, 1,33 százalékos emelkedéssel, 20.996,39 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 14,9 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Vágó István: Nem az oltások ellen, hanem a megbízható oltások mellett kampányolunk

Vágó István: Nem az oltások ellen, hanem a megbízható oltások mellett kampányolunk

Már készül a mobilos érzékelő, ami képes lehet kimutatni a koronavírus jelenlétét

Már készül a mobilos érzékelő, ami képes lehet kimutatni a koronavírus jelenlétét

Alig 150 kilométeres hatótávú Model 3-ast is árul a Tesla

Alig 150 kilométeres hatótávú Model 3-ast is árul a Tesla