szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A jelenlegi évi 9,5 százalékról 11 százalékra nő a diákhitel 2009. első félévi kamata, az emelkedés a törlesztő részleteket nem érinti – közölte Őri András, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója.

A speciális törlesztési feltételek miatt a kamat változása nem növeli meg a havi törlesztő részlet összegét, mert az továbbra is kizárólag a jövedelemhez igazodik. Továbbra is megmarad az előtörlesztési lehetőség, amely díjmentes és közvetlenül a tőketartozást csökkenti. Nem kell tartani szigorodó hitelbírálattól, mivel a diákhitel esetében ilyen továbbra sincs. Alanyi jogon juthat diákhitelhez minden hazai felsőoktatási intézmény 40 év alatti hallgatója. Nem változik a felvehető összeg sem. Továbbra is havi 40, 30, 25, 21 illetve 15 ezer forintos összeg közül választhatnak a felsőoktatásban tanulók, csak a költségtérítésesek kérhetnek ennél többet, havi 50 ezer forintot – közölte Őri András.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Már csak egy hét maradt a Diákhitel igénylésére

Már csak egy hetük maradt diákhitel-igénylésük leadására azoknak, akik új kérelmezőként, már az első kifizetési napon, október 15-én szeretnének pénzhez jutni; ez az összeg mostantól akár 200 ezer - a költségtérítéses hallgatóknál akár 250 ezer - forint is lehet - közölte Őri András, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója hétfőn.

MTI Karrier

Diákhitel: még tíz napig igényelhető

Még tíz napjuk maradt azoknak, akik eddig nem kértek diákhitelt, de még ebben a tanévben szeretnének pénzhez jutni: ez az összeg akár 150 ezer - a költségtérítéses képzésben résztvevő hallgatók számára akár 200 ezer - forint is lehet június 13-án, a tanév utolsó diákhitel-kifizetési napján.

MTI Karrier

Diákhitel: még tíz napig igényelhető

Még tíz napig kérhetnek diákhitelt azok, akik eddig nem igényeltek, de még ebben a szemeszterben szeretnék megtenni. Az összeg akár 200 ezer forint is lehet, a költségtérítéses képzésben részt vevők számára pedig elérheti a 250 ezer forintot.

MTI Karrier

Tájékoztató film a diákhitelről középiskolásoknak

A napokban minden hazai érettségit adó középiskolába eljuttatják a Diákhitel Központ tájékoztató filmjét, amely közérthető stílusban és tárgyilagosan sorra veszi a legfontosabb tudnivalókat, szabályokat és hátteret a folyósítástól a törlesztésig.

MTI Karrier

Diákhitel: 834 ezer forint veszteség

A nonprofit elven működő, állami tulajdonú Diákhitel Központ (DK) Zrt. 2008 első félévét 834 ezer forint mérleg szerinti veszteséggel, gyakorlatilag nullszaldóval - zárta - derül ki a társaság tőzsdei gyorsjelentéséből.

Stéphanie Frappart az első nő, aki meccset vezet a Bajnokok Ligájában

Stéphanie Frappart az első nő, aki meccset vezet a Bajnokok Ligájában

Még karácsony előtt mesterséges ember érkezhet a Galaxy telefonokra

Még karácsony előtt mesterséges ember érkezhet a Galaxy telefonokra

A száműzött ellenzéket is vádolja vezető atomtudósa megölése miatt Irán

A száműzött ellenzéket is vádolja vezető atomtudósa megölése miatt Irán