szerző:
MTI

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék csütörtök reggel egyensúlyosabban kezdenek, mint ahogy szerdán - többnyire csekély visszaeséssel - végeztek. Kiugró sikerekre azonban nem lehet számítani, mert a BNP Paribas profitfigyelmeztetése továbbra is nyomja a pénzügyi szektort.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

Az értékforgalmazók szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 két pont körüli nyereséggel nyithat, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 kilenc pont körüli emelkedéssel kezdhet.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé csütörtök reggelre 0,17 százalékkal 8794 pontra javult, a Nasdaq összetett mutatójáé 1,01 százalékkal 1228,50 pontra gyengült, az S&P 500-asé 0,07 százalékkal 903,60 pontra gyarapodott.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
MTI Gazdaság

Meredek esésre számítanak a tőzsdék

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék péntek reggel meredek lejtőn kezdenek követve az ázsiai piacokat és az amerikai határidős jegyzések útmutatását, az amerikai autóipari mentőterv szenátusi kudarcának tovagyűrűző hatása miatt. Elemzők szerint a General Motors legkésőbb januárban csődöt jelenthet, a Ford talán kissé tovább bírja.

MTI Gazdaság

Nagy óvatosság a tőzsdéken

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék csütörtökön csaknem változatlanul nyitnak, miközben a befektetők az amerikai autóipar megmentésének esélyeit mérlegelik.

MTI Gazdaság

Bizakodó hangulat a New York-i tőzsdén

A nemzetközi irányzatnak megfelelően a New York-i részvénypiacok is bizakodva kezdtek hétfőn, annak reményére, hogy körvonalazódik az amerikai autóipar állami megmentésének terve, és Barack Obama a hét végén fél évszázada nem látott méretű közmunkaprogramot hirdetett, amely szerinte 2,5 millió embernek ad majd munkát.

MTI Gazdaság

Zuhanással nyitott a New York-i tőzsde

Nagy eséssel indították a csütörtöki kereskedést a vezető amerikai részvényindexek: a New York-i tőzsde DJIA mutatója az első percekben több mint 120 pontot, azaz közel másfél százalékot veszített, a Nasdaq composite 23 pontot, ami hasonló arányú veszteség. Tíz percnyi kereskedés után ezek veszteségei 1 százalék körülire mérséklődtek.

MTI Gazdaság

Bizakodva zártak a tőzsdék

Kedden a nyugat-európai részvénypiacokat megnyugtatta, hogy a tengerentúl a Goldman Sachs bankház ugyan elszenvedte első negyedéves veszteségét majdnem tíz éven belül, de a tőkemegfelelési mutatója javult. Nyugat-Európában a bankok 1,8-4,4 százalék között javultak kedden.

MTI Gazdaság

Meglehetős napra számítanak a tőzsdék

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék szerda reggel enyhe emelkedéssel kezdhetnek azután, hogy a tokiói tőzsde és más ázsiai tőzsdék is egy havi rekordszintjükre emelkedtek. Az ázsiai tőzsdék derűlátását az váltotta ki, hogy a kormányok világszerte pénzpiaci ösztönző csomagokat fogadnak el, illetve kisegítik a bajba jutott iparágakat.

MTI Gazdaság

Rosszul indult a nap a pesti tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 289,65 pontos csökkenéssel, 12 392,26 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 2,28 százalékkal gyengült.

MTI Gazdaság

Világszerte meredeken visszaesett a tőzsdei bevezetések száma

Az idén világszerte jelentősen visszaesett a tőzsdei bevezetések száma a pénzügyi válság miatt. Az Ernst and Young kedden közzétett tanulmánya szerint 2008-ban mindössze 745 vállalat vezette be papírjait a világ tőzsdéin, 58 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Tavaly 1790 tőzsdei bevezetés volt.

Szlovákia–Magyarország - ÉLŐ

Szlovákia–Magyarország - ÉLŐ

Ebben élen járunk az unióban: hullanak a magyarok fogai

Ebben élen járunk az unióban: hullanak a magyarok fogai

Kiképzés nélkül repült a pilóta az új Boeinggel, amelyik később aztán lezuhant

Kiképzés nélkül repült a pilóta az új Boeinggel, amelyik később aztán lezuhant

Kínai tudósok klónozták a rendőrkutyák Sherlock Holmesát

Kínai tudósok klónozták a rendőrkutyák Sherlock Holmesát

Rasszista kijelentései miatt feljelentették Brigitte Bardot-t

Rasszista kijelentései miatt feljelentették Brigitte Bardot-t

Még nem Tesla Supercharger, de elég gyors töltőt adott át a Mol

Még nem Tesla Supercharger, de elég gyors töltőt adott át a Mol