szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elkészült az M6/M60-as autópálya Szekszárd és Pécs között; a 80 kilométeres szakaszt a március 31-ére tervezett ünnepélyes átadást követően helyezik forgalomba.

Rakita András, a Mecsek Construction Group főmérnöke az M6-os bátaszéki alagútjánál pénteken elmondta: a kivitelezők az átadásig kisebb munkákat, az úttest tisztítását végzik, pénteken tartják a pályaszakasz utolsó forgalomtechnikai ellenőrzését.

A főmérnök hozzátette, hogy a Mecsek Autópálya Koncessziós (MAK) Zrt. 30 éves koncessziós szerződés alapján két év alatt építette meg az autópályát, amely nyolc völgyhídon – köztük az ország második leghosszabb, 866 méteres szebényi viaduktján –, és négy alagúton keresztül halad. Rakita András felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar gyorsforgalmi úton először épültek alagutak Bátaszék és Véménd között, ezért a MAK Zrt. kampányt indított az átjárókban történő biztonságos közlekedés megismertetéséért.

A koncessziós társaság a kampány keretében az alagút jelzésrendszerét, a közlekedési szabályokat, a sebességkorlátozást emeli ki az autósoknak.

A szakember beszámolt arról, hogy a tolnai és baranyai megyeszékhely között egy üzemanyag-töltő állomás nyílik Geresdnél, a belvárdgyulai pihenő az M60-as továbbépítésével együtt épül ki. Mint mondta, az autópályát március 31-én az ünnepélyes átadást követően használatba vehetik az autósok, akik előtt a feljáróknál a rendőrség fokozatosan nyitja meg az utat.

Az M6/M60-as az országos díjfizetési rendszer része lesz, azaz átadásától kezdve autópálya-matricával lehet rajta közlekedni – mondta újságírói kérdésre válaszolva.

Az új autópálya-szakaszon Szekszárdtól Pécsig 40 perc alatt lehet majd eljutni, míg a 6-os főúton jellemzően egy órát vesz igénybe az út.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Csúszik az M43-as autópálya első szakaszának átadása

Módosul az M43-as autópálya első, a régi 5-öst a 47-es úttal összekötő szakaszának átadási határideje. A kivitelezőnek az eredetileg tervezett 2009. november 30-i határidő helyett 2010. március 31-re kell elkészülnie a 6,7 kilométeres autópálya szakasszal – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

hvg.hu Gazdaság

Csak garantál hitellel folytathatja az autópálya-építést a Bechtel

Az észak-erdélyi autópályát építő Bechtel amerikai cég csak akkor tud akár egy kilométernyivel is továbbhaladni az építkezésben, ha a román állam által garantál hitelt kap – jelentette be Constantin Dascalu, a román szállítási és közlekedési minisztérium államtitkára.

hvg.hu Gazdaság

Visszavettek 500 millió forintot az M60-as autópályától

Az előző héten megszavazott 1 milliárd forinttal ellentétben jövőre 500 millió forint jut az M60-as autópálya tervezésére, az átcsoportosítással az M44-es, Kecskemétet Békéscsabával összekötő autópálya előkészítésére pedig 3 milliárd forint jut.

hvg.hu Gazdaság

A Colas vezette konzorcium építheti az M3 folytatását

Az M3 autópálya Nyíregyháza és 49. számú főút közti 34 kilométeres szakaszát 32 milliárd forintért a C-S-K-K 2009 konzorcium építheti meg. A konzorciumot a Colas Hungária Zrt. vezeti, a tagjai a Strabag Építő Zrt., a Közgép Zrt., valamint a Kelet-Út Kft. – jelentette be Galuska János, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási igazgatója.

Virágok, mécsesek gyűlnek Törőcsik Mari velemi házánál

Virágok, mécsesek gyűlnek Törőcsik Mari velemi házánál

A szülők attól tartanak, hogy rendkívüli szünetet rendelnek el az osztályokban, amennyiben nem jár be elég tanuló

A szülők attól tartanak, hogy rendkívüli szünetet rendelnek el az osztályokban, amennyiben nem jár be elég tanuló

A Trabantokat az út szélén hagyják és kibelezik – 1991. április 23.

A Trabantokat az út szélén hagyják és kibelezik – 1991. április 23.