szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott alighanem rátalált a magánnyugdíjpénztárak bajainak fő okozóira, a „luxushasznot” bezsebelő vagyonkezelőkre, akiket ettől hamarosan megfosztanak. A Hírszerzőnek adott interjúban a fideszes képviselő a nyugdíjügyek más vonatkozásairól is beszélt.

Selmeczi elmondta, hogy a kormány jónak tartja az egyéni számlavezetés rendszerét, de nem választja a svéd modellt. Szerinte a magánnyugdíjpénztár-tagoknak nem kell aggódniuk elvont tagdíjaik hozama miatt, mert a kormány garanciát vállal a befizetések értékének megőrzésére. Ennek részleteit,valamint azt, hogy milyen feltételekkel várja majd az állami nyugdíjrendszer a visszalépőket, a kormány jövő év végéig kidolgozza. Megalkotják a magánnyugdíjpénztárak járadékszolgáltatásának szabályait is, s az eddigi igen magas 0,8 százalékos vagyonkezelési díjat, amely a pénztárak menedzsmentjének a „luxushasznot” szolgáltatta, szintén megváltoztatják.

A teljes interjú ide kattintva érhető el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Minden a nyugdíjpénztárak körül forog a parlamentben

Burány Sándor (MSZP) a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló fideszes javaslat hétfői vitájában azt mondta: a Fidesz látszólag a magánnyugdíjpénztárak menedzsmentje ellen visel hadat, de valójában hárommillió ember pénzére fáj a foga, ami legalább 2.700 milliárd forint. A Jobbik megszüntetné a teljes magán-nyugdíjpénztári rendszert, az LMP szerint pedig csak figyelemelterelés a pénztárválasztás szabadságáról szóló javaslat. A Fidesz szerint az állami rendszerből kedvezőbb nyugdíjba vonulni. Vitázik a parlament.

MTI Itthon

Selmeczi: mindenki maga rendelkezhet a pénze felett

Ha a parlament elfogadja a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényjavaslatot, akkor mindenki visszakapja a saját pénze feletti rendelkezés szabadságát, s így mindenki maga rendelkezhet majd arról, hogy számláját az állami nyugdíjrendszer vehesse vissza - mondta a javaslat előterjesztője, Selmeczi Gabriella (Fidesz) nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Oltások ihlette szuri mousse-szal csábít egy magyar cukrászda

Oltások ihlette szuri mousse-szal csábít egy magyar cukrászda

A Szuperligában a focimeccseket is lerövidíthetik, ha úgy kívánják a nézők

A Szuperligában a focimeccseket is lerövidíthetik, ha úgy kívánják a nézők

A Bush–Obama-barátságot még mindig nem érti sok amerikai

A Bush–Obama-barátságot még mindig nem érti sok amerikai