szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A várakozásoknál dinamikusabban nőtt az új munkahelyek száma az USA magánszektoraiban októberben.

A második őszi hónapban az ADP intézet számításai szerint 43 000 új munkahelyet hoztak létre a vállalatok az Egyesült Államokban, ami pozitív meglepetést jelent a Bloomberg által összeállított elemzői konszenzusban szereplő 20 000 fős várakozáshoz képest. A hírügynökség által megkérdezett 38 elemző közül a legoptimistább 50 000-es létszámbővítéssel számolt, míg a legpesszimistább 10 000-es csökkenéssel kalkulált.

A tőzsdék nem reagáltak számottevően a jelentésre, a Dow és a Nasdaq is stagnáláshoz közeli állapotban várta a nap, és egyben a hónap legfontosabb bejelentését: az estére ígért részleteket a Fed kötvényvásárlási programjáról. A várakozás itt 500 milliárd dollár, erre a számra lesz érdemes koncentrálni a magyar idő szerint este 7 utáni percekben…

Pénteken a Munkaügyi Minisztérium ad ki hivatalos munkaerőpiaci jelentést, ettől a szakemberek 9,6 százalékos munkanélküliségi rátát és 80 ezer frissen létrejött munkahelyet várnak október hónara vonatkozóan.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!