szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Danone csoport bevételei a harmadik negyedévben 5,9 százalékkal 4,81 milliárd euróra nőttek, az egy évvel korábbihoz képest. A növekedés főként a cég jó ázsiai üzletmenetének volt köszönhető.

A Danone pénzügyi igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a palackozottvíz-üzletág továbbra is stratégiai számukra, ugyanakkor nem kommentálta azokat a sajtóhíreket, hogy a cég a japán Suntory Holdinggal tárgyal a "vízüzletág" esetleges eladásáról. A Danone a világon a második palackozottvíz-gyártó.

Danone üzem Kínában
©

Az első félévben 6,9 százalékos növekedéssel 1,396 milliárd euró lett a Danone üzleti eredménye. Bevétele 9,728 milliárd euróra nőtt, ez az előző év hasonló időszakához képest 8,7 százalékos emelkedést jelentett.

A Danone megerősítette, hogy az alapanyagok megnövekedett költsége és a bizonytalan gazdasági helyzet ellenére is tartani tudja a 2011-es év egészére kitűzött üzleti célját, amely szerint az előző évhez képest 6-8 százalékos árbevétel-növekedést kíván elérni.

A Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. magyarországi bevétele tavaly 3 százalékkal bővült, az exporttal együtt számolt nettó árbevétel 28,9 milliárd forint volt. A Danone 20 éve van jelen Magyarországon, saját adatai szerint piacvezető a magyarországi élelmiszergyártó vállalatok között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Határozat van róla, hogy jövőre megemelik a háziorvosok bérét

Határozat van róla, hogy jövőre megemelik a háziorvosok bérét

Nem mozdultak az álláspontok, Morawiecki Merkelnek is belengette a vétót

Nem mozdultak az álláspontok, Morawiecki Merkelnek is belengette a vétót

Háborút vitt a fociba, örökre eltiltotta az UEFA egy azeri klub sajtófőnökét

Háborút vitt a fociba, örökre eltiltotta az UEFA egy azeri klub sajtófőnökét