szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Xerox elektronikai és szolgáltató vállalat nyeresége 28 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben, elsősorban a szolgáltatási üzletág bővülésének hatására - közölte a társaság kedden.

A Xerox 320 millió dolláros, részvényenként 22 centes nyereséget ért el a harmadik negyedévben, ami magasabb az előző év hasonló időszakában elszámolt  250 millió dollárnál, részvényenként 17 centnél.

Az amortizáció és nem anyagi jellegű javakhoz kapcsolódó költségek nélkül számított nyereség 26 cent volt részvényenként, ami megfelel a vállalat által júliusban előrejelzett 24-26 centes várakozásoknak.

©

A társaság árbevétele 2,9 százalékkal 5,58 milliárd dollárra nőtt, ami meghaladja az elemzők által várt 5,57 milliárd dollárt. A szolgáltatási üzletág árbevétele 6 százalékkal nőtt, miközben a technológiai értékesítésekből származó bevétel 1 százalékkal emelkedett.

A társaság részvényei 8 dolláron zárták a hétfői kereskedést a Wall Street-i értéktőzsdén. Az év eleje óta körülbelül 31 százalékkal estek a Xerox papírjai.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már ma bejelenthetik Dárdai Pál visszatérését a Hertha felnőtt csapatához

Már ma bejelenthetik Dárdai Pál visszatérését a Hertha felnőtt csapatához

Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Emmi: Védőruha nélkül mennek oltani az idősekhez

Emmi: Védőruha nélkül mennek oltani az idősekhez