szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jövőre alig nő a svájci gazdaság, a tőkeberuházások és az export egyaránt visszafogják a GDP-t, ami csupán 0,2 százalékkal emelkedik az idei 1,8 százalék után - véli pénteken publikált elemzésében a KOF svájci gazdaságkutató intézet.

Az erős frank és Svájc legfontosabb európai kereskedelmi partnerei részéről jelentkező kisebb kereslet hatására a svájci hazai össztermék (GDP) zsugorodik a folyó negyedévben és a következő három hónapban is a KOF szerint.

Az idei évre a svájci jegybank 1,5-2 százalékos GDP-növekedéssel számol, ami kizárólag az év első felében elért növekedésnek tudható be. A svájci jegybank, az SNB 2012-re 0,5 százalék körüli GDP-növekedést vár.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Tavaszi meleggel és viharos széllel folytatódik a hét

Tavaszi meleggel és viharos széllel folytatódik a hét

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba