szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyengült a forint délutáni árfolyamához képest hétfő estére az euróhoz viszonyítva. A svájci frank viszonylatában stagnált, míg a dollárhoz képest erősödött a bankközi devizapiacon.

Röviddel 19 óra előtt 289,02 forinton jegyezték az eurót, délután 288,69 forint volt az árfolyam. Az euró tavalyi év végi értékénél most 8,21 százalékkal gyengébb a forinthoz viszonyítva. A svájci frank kora este közel stagnált a délutáni árfolyammal összevetve: 239,47 forintot ért, a délutáni 239,22 forintot követően.

A dollárhoz viszonyítva viszont erősödött a forint: a dollárt kora este 218,25 forinton jegyezték, délután még 219,27 forint volt az amerikai valuta forintárfolyama. Tavaly év végi értékéhez képest most 6,37 százalékkal gyengébb a forint viszonylatában. Az euró röviddel 19 óra előtt 0,01 százalékos erősödéssel 4,1074 zlotyn, és 0,19 százalékos növekedéssel 24,474 cseh koronán állt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!