szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A bizonytalan euróövezeti kilátások nyomása alatt a 300-as euró jegyzés környezetében ingadozott pénteken a forint árfolyama. Az eurót délután négy órakor 299,72 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a csütörtök délutáni 299,74 forint után.

Csütörtökön a jegyzés 298,21 és 302,23 forint között, pénteken pedig 299,05 és 301,50 forint között alakult.

Pénteken a görög euróövezeti tagság további sorsa körüli találgatások okán kialakult befektetői kockázatkerülés, illetve a hosszú hétvégét megelőző pozíció-rendezés határozta meg a devizaárfolyamok alakulásának fő irányát. 

Az eurót 2010 júliusa óta első alkalommal jegyezték 1,25 dollár alatt. A legalacsonyabb euró jegyzés 1,2496 dolláron volt pénteken. 

Az új 22 havi mélypontról visszaforduló euró árfolyamot követve az elmúlt napokban a térségbeli devizáknál nagyobb mértékben gyengülő forint kissé korrigálhatta veszteségeit és ismét visszatérhetett a 300 forintos euró jegyzési határ alá.

A svájci frankot délután négy órakor 249,51 forinton jegyezték, szemben az előző délutáni 249,10 forinttal. A dollár jegyzése péntek délután 239,10 forinton állt a csütörtök délutáni 238,36 forint után, a japán jen jegyzése pedig 3,0032 forintra módosult 2,9996 forintról.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez jól kezdődik: vennék, mint a cukrot az új iPhone-okat Tajvanon

Ez jól kezdődik: vennék, mint a cukrot az új iPhone-okat Tajvanon

Egyedülálló emlékművet kaphatnak a fővárosban a háborúkban megerőszakolt nők

Egyedülálló emlékművet kaphatnak a fővárosban a háborúkban megerőszakolt nők

December 15-ig fogadják el a lejáró diákigazolványokat a MÁV-nál és a Volánnál

December 15-ig fogadják el a lejáró diákigazolványokat a MÁV-nál és a Volánnál