szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ötmilliárd forintos pályázatot nyert hulladéklerakók újrahasznosítására a Közgép Zrt. által vezetett konzorcium - írja a Népszava.

A Közgép Zrt. által vezetett Érsek-kert Konzorcium nyerte el azt az 5 milliárd forintos pályázatot, amelynek során újrahasznosítanak 38 hulladéklerakó telepet Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megye 36 településén - írja csütörtöki számában a Népszava. A szerdán kihirdetett projekt gazdája a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás, vezetője Habis László, Eger Fidesz-KDNP-s polgármestere - írja a lap, amely emlékeztet arra, hogy Simicska Lajos volt Fidesz-pénztárnok, korábbi APEH-elnök építőipari cége az Orbán-kormány hatalomra kerülése óta sorra nyeri el a közbeszerzési pályázatokat, megbízásaik értéke már meghaladja a 300 milliárd forintot. A Közgép feltűnően jó szereplése már Brüsszelben is szemet szúrt, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) május közepén tartott helyszíni ellenőrzést a cég budapesti székházában - idézi fel a Népszava.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Androidon netflixezik? Hamarosan kap egy régen várt funkciót

Androidon netflixezik? Hamarosan kap egy régen várt funkciót

100 ezernél is többen kapták meg a diplomájukat nyelvvizsga nélkül

100 ezernél is többen kapták meg a diplomájukat nyelvvizsga nélkül

Belefulladt egy magyar fiatal a tornai halastóba

Belefulladt egy magyar fiatal a tornai halastóba