szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mol közlése szerint azt követően, hogy ők befejezték az olajkitermelést Szíriában, a szíria Hayan olajipari vállalat illegálisan folytatja azt - közölte a Reuters.

A Mol olajipari vállalat hétfőn egy genfi konferencián azt közölte, hogy miután ők felfüggesztették a Hayan olajmezőn a kitermelést, egy szíriai vállalat illegálisan folytatja a munkát. A Molhoz hasonlóan több olajipari óriásvállalat felfüggesztette a szíriai kitermelést az országban dúló erőszak és az azt sújtó szankciók miatt.

A vis maior helyzet nyomán a szír Hayan Petroleum Companynak is be kellett volna fejeznie a kitermelést, de nem tette, ez szerintünk illegális - mondta Tatai József, a Mol üzletfejlesztési igazgatója.

A vis maior - emlékeztet a Reuters híradása - lehetővé teszi egy cég számára, hogy szerződéses kötelezettségeit felfüggessze olyan váratlan helyzetekben, mint háborúk vagy természeti csapások. A hírügynökség azt is hozzáteszi, hogy a szíriai kormánynak nagyon fontos az olajkitermelés folytatása az országban, mert az olajért nemzetközi csereügylettekkel létszükségletű üzemanyagokhoz jut.

Tatai azt mondta, olaj és gáz kitermelése folyik jelenleg, de arról nincs tudomása, hogy milyen mennyiséget termelnek ki a mezőn. Azt is hozzátette, hogy a helyszínen járva nem látott komoly károkat, és a biztonsági helyzet stabilizálódása után reményei szerint vissza lehet térni az országba és új mezőket lehet keresni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
227 ezer forintnak megfelelő lesz a szlovák minimálbér

227 ezer forintnak megfelelő lesz a szlovák minimálbér

Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Operatív törzs: A tömegrendezvény nem ajánlott, de az őszi szünet családi programjai igen

Operatív törzs: A tömegrendezvény nem ajánlott, de az őszi szünet családi programjai igen