szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jól sikerült a kifejezetten a lakosságnak szánt euró-állampapír, a Prémium Euró Magyar Államkötvény (Pemák) debütálása a magyar piacon, amelyből alapkezelők is vásároltak - írja a szerdai Népszabadság.

Bár a forgalmazás csupán alig egy hete kezdődött, már így is több száz ügyfél vásárolt tízmillió eurót meghaladó összértékben a Pemákból - tudta meg a lap az OTP Banktól.

Az új kötvény iránti kereslet mögött nem kizárólag a lakosság eurómegtakarításainak megjelenése, átcsoportosítása áll. A lapnak név nélkül nyilatkozó hazai befektetési alapkezelők elmondták, hogy ők is vásároltak a papírokból.

A mennyiségről nem akartak beszámolni, azonban megjegyezték, hogy megéri számukra, mert az árfolyamkockázat kivédésére fordított költségeikkel együtt is tisztes reálhozamot tudnak elérni az állampapírral.

A Pemákból az első körben 200 millió eurónyit ajánl fel megvételre az ÁKK.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Emmi: Védőruha nélkül mennek oltani az idősekhez

Emmi: Védőruha nélkül mennek oltani az idősekhez

Feltűnő volt a Jaguar egy tréleren Nagykerekinél, és lopott is

Feltűnő volt a Jaguar egy tréleren Nagykerekinél, és lopott is