szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Már a webkincstáron keresztül és az állampénztári irodákban készpénzes befizetéssel is vásárolható a Prémium Euró Magyar Államkötvény (PEMÁK) - közölte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) szerdán.

Az elsősorban lakossági értékesítésre szánt, hároméves futamidejű, változó kamatozású euró államkötvényt november 23. óta forgalmazzák a Magyar Államkincstár állampénztári irodái három budapesti és 19 vidéki fiókban.

A devizabelföldi ügyfelek eddig csak banki átutalással, illetve kártyafizetési művelettel vásárolhatták a kötvényt. Az euró készpénzzel történő értékesítésével, illetve a Webkincstáron keresztül történő vásárlási lehetőséggel december 14-re teljessé válik minden forgalmazási csatorna elérhetősége. A banki átutalások megkönnyítését az állampénztári irodák ügyfélterében elhelyezett internetes kapcsolattal rendelkező számítógépek segítik.

A Magyar Államkincstár korábban nem rendelkezett devizakötvények forgalmazását biztosító rendszerrel, így a PEMÁK esetében ki kellett alakítani a forgalmazás rendszerét, amely lépcsőzetesen valósult meg. Az ügyfélközpontúságot szem előtt tartva a már szerződéssel rendelkező ügyfeleknek nem kell új szerződést kötniük, és személyi azonosítójuk sem változik.

Az új ügyfeleknek továbbra is személyesen kell az irodákban szerződést kötniük, számukra segítséget nyújt a Magyar Államkincstár honlapján elérhető automatikus időpontfoglalási rendszer.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A társadalom a tökéletes boldogság illúzióját kergeti

A társadalom a tökéletes boldogság illúzióját kergeti

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában

Navalnijról és a hackerekről is beszélt Biden, amikor először hívta fel elnökként Putyint

Navalnijról és a hackerekről is beszélt Biden, amikor először hívta fel elnökként Putyint