szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jelentős előnyhöz juttatta a Médiatanács a Neo FM rádió tulajdonosait, amikor 2011-ben módosította a műsorszolgáltatási szerződésüket – ez is kiderül az átlátszó.hu által megszerzett és eddig titokban tartott dokumentumból.

Az atlatszo.hu megszerezte és most nyilvánosságra hozza a szerződést, amelyből kiderül, hogy az FM1 Konzorcium egyrészt valóban üzletileg teljesen megalapozatlan vállalásokat tett, másrészt pedig az is, hogy a Médiatanács által 2011-ben aláírt könnyítések – ha az eredeti pályázatban szerepeltek volna – jelentősen befolyásolták volna a konzorcium pályázati szereplését.

Míg ugyanis az FM1 Konzorcium a pályázatában évente nettó 200 millió forintot továbbá a teljes árbevételének 50 százalékát ígérte műsorszolgáltatási díjként megfizetni, addig a Médiatanács által módosított szerződés fix összegű, nettó 465 millió forint nagyságú díjat tartalmaz. A rádió azonban 2011-ben alig 641 millió forint árbevételt ért el, tehát a fix összegű díj messze elmarad az eredeti pályázatban szereplő vállalástól, csupán 200 millió forint plusz az árbevétel 41,3 százalékával egyenlő - olvasható a lapban.

"Ha az FM1 eredeti pályázatában is csak ezek a módosított vállalások szerepeltek volna, akkor teljesen máshogyan alakultak volna a pályázati pontszámok. Ugyan a csökkentett díj még így is az árbevétel tekintélyes részét teszi ki, tehát könnyen elképzelhető, hogy a legjobb ajánlat maradt volna, de fontos, hogy az egész üzleti terv ennél lényegesen magasabb árbevétellel, 1,46 milliárd forinttal számolt 2011-re, és minden vállalást ezt alapul véve fogalmazott meg" - írják.

További érdekessége a dokumentumnak, hogy kiderül belőle: az FM1 jelentős engedményhez jutott a módosított szerződésben a kulturális műsorok terén tett ígéretei tekintetében is. A teljes bejegyzést itt olvashatja!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A brit vírusmutációnál 64 százalékkal magasabb a kórházba kerülés kockázata egy tanulmány szerint

A brit vírusmutációnál 64 százalékkal magasabb a kórházba kerülés kockázata egy tanulmány szerint

Katonai tábor épül Gyulafirátót határában

Katonai tábor épül Gyulafirátót határában

Nem kell bölcsődei díjat fizetniük a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek

Nem kell bölcsődei díjat fizetniük a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek