szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kiszabadulhat Magyarország a túlzottdeficit-eljárás alól, aminek az érdekében a kormány egy új adót is bevezetne. De ha jön a reklámadó, mehet az RTL Klub. Az adóhatósághoz bekötött pénztárgépek még mindig nem állnak készen, az e-útdíjrendszer bevezetéséhez pedig egyenesen piaci szolgáltatók segítségét kéri a kormány. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

Magyarország kikerülhet a 2004 júliusa óta tartó túlzottdeficit eljárás alól, miután szerdán várhatóan pozitív ajánlást kap Brüsszeltől - tudta meg a Bruxinfo. A döntést május 29-én jelenthetik be, ami azt jelenti, hogy a kormány „három fokozatból” álló hiánycsökkentő csomagja meggyőzhette az Európai Bizottságot arról, hogy az államháztartási hiány idén és jövőre is három százalék alatt maradhat.

Gyakori, hogy a kuponokat nem lehet felhasználni a forgalmazó akciós utazási ajánlataira, figyelmeztet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége, amely azt ajánlja, hogy az ügyfelek járjanak el nagyobb elővigyázatossággal a kuponos ajánlatokkal.

Pekingben hamarosan hat új metróvonalat adnak át, és az idén már átadott kettővel együtt mintegy 85 kilométerrel lesz hosszabb a földalatti vasút útvonala. A 2007-ben még csak 114 km pályahossz májusban 456 kilométerre nőtt a kínai fővárosban, de a prognózisok szerint 2015-re eléri majd az 561 kilométert, 2020-ra pedig az ezret. Ma már naponta több mint 10 millió utast szállítanak a kínai fővárosban a föld alatt. 

Április közepe óta több mint ötödével jegyzik magasabban az OTP részvényeit. Az 5000 forint feletti árfolyam mögött az elemzők több tényező együttes hatását látják: a banki felvásárlási pletykákat, a hazai gazdasági növekedési fordulat lehetőségét, a forint erősödését - és az optimistábbra váltó elemzői ajánlásokat. Az OTP papírok az elmúlt egy évben mintegy 40 százalékot erősödtek.

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) ZRt. azt kéri a teherautós flottakövetéssel foglalkozó cégektől, hogy a saját, GPS-alapú járműkövető rendszereik adatait adják át az ÁAK-nak annak érdekében, hogy azokból megállapítható legyen, mennyit futnak a fizetős útszakaszokon  a közúti fuvarozók. A cégek szerint a kérést nem lehetetlen teljesíteni, de ez fejlesztést, így beruházást kíván tőlük. Emellett az is kérdéses, hogy a rendszer képes lesz-e a július elsejei határidőre a stabil működésre. Csütörtökön a fejlesztési miniszter rendelettervezetben hozta nyilvánossára a 3,5 tonnánál nehezebb járművekre vonatkozó útdíjak mértékét. A kormány idén az e-útdíjból 75 milliárd forint bevételre számít.

680 ezer ember munkavállalását segítette a kormány által elindított munkahelyvédelmi akció - jelentette be szerdán az első negyedéves adatokra hivatkozva Zsigó Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának szóvivője. A politikus úgy fogalmazott: a kormány a munkaerőpiacon hátrányos, veszélyeztetett helyzetben lévő társadalmi csoportok számára biztosítja így a munkahelyeik megtartását. Ezek a kisgyermekeket nevelő édesanyák, az 55 év felettiek és a 25 év alattiak, a tartósan munkanélküliek, illetve a szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatottak.

Csúszik a pénztárgépek online adhatósági bekötése - közölte Varga Mihály kedden a Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén. A pénztárgépekkel szembeni bonyolult követelmények miatt csúsztak meg a fejlesztők, és bár a munka végén járnak, a módosításokat (például az elektronikus napolózásra képes gépek informatikai fejlesztését) engedélyeztetni kell, az új gépeket pedig csak ezután lehet legyártani. Varga Mihály jelezte: ha a kereskedők önhibájukon kívül nem készülnek el a kívánt, június 30-i határidőre, nem fogják megbüntetni őket. 

A hét képe: Közzétette a kormány a reklámadó-tervezet munkaanyagát, mután Orbán Viktor szerdán Brüsszelben arról beszélt, hogy a kabinet a túlzottdeficit-eljárás mielőbbi lezárása érdekében egy új adófajta bevezetését is fontolgatja. A reklámadó kiszívhatja a médiapiacról a még megmaradt nyereséget. Az adónem külünösen a nagy árbevételű országos kereskedelemi televíziókat sújtja. Az RTL Klub bejelentette, ha így fogadják el a tervezetet, a piacról való kivonulást sem zárják ki.
©

A hét mondása: "Képviselőként sem a helyi nemzeti dohányboltok koncessziós jogosultságát eldönteni hivatott pályázatok előkészítésében, sem magának a döntési folyamatnak a befolyásolásában nem vettem részt" – írta pénteki közleményében Nánási-Kocsis Norbert miskolci önkormányzati képviselő, aki a feleségének és az édesanyjának megtiltotta, hogy aláírják az általuk megnyert 4-4 trafiknyitási engedély megszerzéséről szóló koncessziós szerződést.

Aktulális Tündérmese Mutató (ATM)
Előzetes adatok szerint 2013 I. negyedévében Magyarországon 4,8 százalékkal kevesebb, összesen 21.032 gyermek született, mint egy évvel korábban. A születésszám az első negyedév mindhárom hónapjában csökkent, legnagyobb mértékű - közel 8 százalékos - visszaesés február hónapban volt. A KSH jelentése szerint a halálozások száma 2182-vel csökkent, a 33.608 haláleset 6,1 százalékos csökkenést mutat a tavalyi év január-március közt mérthez képest. Így az ország természetes fogyása 12.576 fő volt, ami 1116-tal kevesebb az egy évvel ezelőttihez képest. A születések és halálozások száma régiónként változó volt, de a születésszám és a halálozások száma is valamennyi régióban csökkent. Előbbi mértéke Közép- és Észak-Magyarországon volt a legjelentősebb (6,9 %, illetve 5,6 %) és a Közép-Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön volt a legkisebb (2,1-2,1%), utóbbi viszont a Dél-Alföldön mérséklődött a legnagyobb mértékben (12,7%), miközben a Dél-Dunántúlon alig változott (0,9%). A statisztikák szerint a házasságkötések száma hat régióban is csökkent; leginkább a Nyugat-Dunántúlon (21,2%). Dél-Dunántúlon viszont drasztikus, 13 százalékos emelkedést regisztáltak. 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Vasárnap lesz Konrád György temetése

Vasárnap lesz Konrád György temetése

Először vezetheti nő az Európai Központi Bankot

Először vezetheti nő az Európai Központi Bankot

Zseniális: egy amerikai iskola diákjai eltáncolták a Bosszúállók: Végjáték csatajelenetét

Zseniális: egy amerikai iskola diákjai eltáncolták a Bosszúállók: Végjáték csatajelenetét

Kalifornia kormányzója: A fiatalok járványa az elektromos cigaretta használata

Kalifornia kormányzója: A fiatalok járványa az elektromos cigaretta használata

A méhlepényig is eljuthat a várandós nők által belélegzett szennyezett levegő

A méhlepényig is eljuthat a várandós nők által belélegzett szennyezett levegő

Nagy változás jöhet a Samsung telefonjainál már 2020-ban

Nagy változás jöhet a Samsung telefonjainál már 2020-ban