szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A hamisított termékek 64 százaléka a szárazföldi Kínából származott, majd Hongkong, Bulgária és Törökország következik a sorban.

Az EU tagországainak vámhatóságai tavaly 1 milliárd euró (mintegy 300 milliárd forint) értékű, többségében Kínából származó hamisított árut foglaltak le tavaly.

Az Európai Bizottságnak a szellemi tulajdonról és a márkavédelemről szóló szokásos éves jelentése szerint a hamisított termékek 64 százaléka, a jogtiszta termék árán számolt értékben pedig 77 százaléka a szárazföldi Kínából származott, majd Hongkong, Bulgária és Törökország következik.

A hamisított áruk 70 százalékára postai küldemények átvizsgálásakor bukkantak. A terméklistát 31 százalékos részesedéssel a cigaretta vezeti, megelőzve a gyógyszereket, amelyek 23 százalékkal szerepelnek. A gyógyszereken belül az interneten rendelt potencianövelő készítmények állnak az élen.

Tavaly 40 millió darabra, az előző évi kevesebb mint egyharmadára csökkent a lefoglalt áruk száma, de néhány kiugróan nagy fogás miatt értékben nem változott. Az elkobzott termékek többségét megsemmisítették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kinyitnak a szerb plázák

Kinyitnak a szerb plázák

Az MLSZ azt szeretné, hogy sok szurkoló nézze a foci-Eb-t a Puskás Arénában

Az MLSZ azt szeretné, hogy sok szurkoló nézze a foci-Eb-t a Puskás Arénában

Foci-Eb: Egyedül Magyarország vállalta be most a telt házat

Foci-Eb: Egyedül Magyarország vállalta be most a telt házat