szerző:
hvg.hu

Mégsem november elsejétől mentjük a devizahiteleseket, regisztrálni kell az ingyenes készpénzfelvételre, és messzeföldön híres lett a magyar PET-palack! Mi jöhet még? Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

A kormány szerdán megbeszélést folytatott a devizahitelesek helyzetének rendezéséről, és arra jutott, hogy csak a jogi feltételek tisztázódása után lehet a kérdést gazdaságilag is rendezni – mondta a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön. Arra a kérdésre, hogy mikor születhet megoldás a devizahitelek ügyében, nem adott egyértelmű időpontot, megismételve, hogy előbb a jogszabályi bizonytalanságot kell rendezni.

Nagyüzemben készíthetik a PET-palackokat egy magyarországi gyárban csak azért, hogy a müncheni szupermarketek üvegvisszaváltó-gépeit kijátszva felvegyék a palackokért járó 25 eurócentes betéti díjakat – számolt be a héten egy müncheni lap.

Miután a cég középvezetője, Guba Sándor kifizette a KITE ZRt. részvényeiért hétfőn a megajánlott 14 milliárd forintos vételárat, lezárult az utóbbi évek legfurcsább mezőgazdasági adásvételi ügye. Az egyik legnagyobb mezőgazdasági integrátor cég részvényeiért sokáig Bige László, a Péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa kínált a legtöbbet - a névérték tízszeresét. Erre ígért rá Guba - aki mögött a hírek szerint Csányi Sándor, az OTP-elnök-vezérigazgatója áll -, a cégért tizennyolcszoros árat fizetett.


A negatív számlaegyenlegűek is igényelhetik az ingyenes készpénzfelvételt, ezt azonban minden ügyfélnek írásban, a bankfiókjában kell megtennie egy, a héten beadott módosító javaslat szerint. A bankoknak azok számára is biztosítaniuk kell az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét, akik negatív számlaegyenleggel rendelkeznek, minimum a munkabér erejéig. Az eredeti javaslat szerint csak a pozitív fizetési számlával rendelkezők vehették volna igénybe az ingyenességet.


Igazi aszús év lesz az idei. Több mint ötezer mázsa aszúra lehet számítani Tokajhegyalján. A hegyközségi tanács elnöke, Prácser Miklós szerint idén a jó időnek is köszönhetően sok termelőnek "bejött", hogy a tőkén hagyta aszúsodni a szőlőt. A Tokaj Kereskedőház Zrt. közleményt adott ki: korlátlan mennyiséget hajlandó felvásárolni.

Az NFÜ honlapján  nyilvánosságra hozták azt a feketelistát, amelyen közel háromezer szervezet szerepel. A lista annak a folyamatnak az egyik eredménye, amelynek során Lázár János leszámolna a korrupcióval a szervezetnél, és az offshore cégekkel a nyertesek körében. A lajstrom azonban nagyon életszerűtlenre sikerült: ismert taxitársaságok, sport- és érdekvédelmi szövetségek, civil szervezetek, és állami befolyás alá került takarékszövetkezetek mellett még az MLSZ edzőcentruma is az átláthatatlan tulajdonlású szervezetek között landolt. Sőt, a lista alapján több szakszervezetnek is vallania kellene arról, ki is a tulajdonosa. Később kiderült az is, az ügynökség nem is postán kereste meg a nyerteseket, ezért duzzadhatott ilyen nagyra a lista.

Több mint 25 millió forint bírságot osztott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a nemzeti dohányboltokban tartott ellenőrzések során. A 2600 vizsgálat során sok adminisztrációs szabálytalanságot találtak a vámosok, de volt olyan trafik is, ahol csempészcigit árusítottak. Pénteken a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt ismét nyertest hirdetett: 168-an újabb koncessziós szerződést köthetnek azok közül, akik augusztusban az eddig el nem kelt, vagy már visszaadott jogokra pályáztak.


Tavaly a magyar lakosság csaknem fele élt olyan háztartásban, ahol a szegénység és társadalmi kirekesztettség valamilyen formája jelen volt - derül ki a Társadalomkutatási Intézet Zrt. hétfőn közzétett felméréséből. 2012-ben a szegénységi határ alatt élt a lakosság 17 százaléka. Ennyi szegény legutoljára a rendszerváltás idején volt.

A hét képe: Orbán Viktor kedden felavatta a Som-hegyi turistaházat Pilisszentkereszten. Bal oldalon Zambó Péter, a Pilisi Parkerdőgazdaság vezérigazgatója, jobb oldalon Garancsi István, a Természetjáró Szövetség elnöke, a Videoton fociklub tulajdonosa. Garancsit 2011-ben természetjáró és kerékpáros turizmusért felelős miniszterelnöki megbízottnak is kinevezte a kormányfő. Az üzletemberről az elmúlt hónapokban kiderült, az ő érdekeltségébe tartozó Duna Takarékszövetkezet volt az egyetlen, amely megúszta a takarékszövetkezetek államosítását.
©

A hét mondata: Nagy-Britanniának meg kell tanulnia nemet mondani a külföldi munkavállalóknak és az oktatási és szociális rendszerek átalakításával elérhetővé kell tenni a helyi állásokat a brit fiataloknak – mondta David Cameron brit kormányfő.


Aktuális Tündérmese Mutatók (ATM)

A foglalkoztatottak száma az idei harmadik negyedévben 1,4 százalékkal nőtt, a munkanélküliek száma pedig 24 ezerrel csökkent 2012 azonos időszakához viszonyítva a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) keddi adatai szerint. Idén augusztusban a kivitel értéke 6,4 milliárd eurót (1911 milliárd forintot), a behozatalé 5,8 milliárd eurót (1728 milliárd forintot) tett ki, a külkereskedelmi aktívum 613 millió euró (184 milliárd forint) volt, míg egy évvel korábban 606 millió eur - közölte a KSH csütörtökön.


Szeptemberben a belföldi árváltozás és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak átlagosan az előző havi szinten maradtak. Jelentősebben csak a bányászatban és a kőfejtésben csökkentek az árak, a feldolgozóipari ágazatokban összességében kismértékben nőttek, míg az energiaiparban enyhén mérséklődtek.


Európa tíz legmódosabb országa a teljes európai vásárlóerő mintegy fele fölött rendelkezik, míg a legszegényebb Moldovában az egy főre jutó átlagosan elkölthető jövedelem az európai átlag egytizedét sem éri el. Magyarország továbbra is a 31. helyen áll megelőzve – többek között – Montenegrót és Romániát – derült ki a GfK Vásárlóerő tanulmányának 2013. évi adataiból.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Halála előtt két nappal rendelkezett busás vagyonáról Epstein

Halála előtt két nappal rendelkezett busás vagyonáról Epstein

Habzó, bűzös trutyi lebegett a Duna felszínén Dunaújváros közelében

Habzó, bűzös trutyi lebegett a Duna felszínén Dunaújváros közelében

Megéri olcsóbb telefont venni? Kipróbáltuk a jóárasított, “lite” verziós mobilokat

Megéri olcsóbb telefont venni? Kipróbáltuk a jóárasított, “lite” verziós mobilokat

Vannak, akik rettegnek az augusztus 20-i tűzijátéktól

Vannak, akik rettegnek az augusztus 20-i tűzijátéktól

Komolyzene könnyedén

Komolyzene könnyedén

Egyre több amerikai közgazdász vár recessziót 2021-re

Egyre több amerikai közgazdász vár recessziót 2021-re