szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gondolkozott már azon, hogy egyes termékekért, szolgáltatásokért mennyit kell sorban állni, miközben más hasznos tevékenységeket is végezhetne? New Yorkban van egy illető, aki megteszi a sorban állást helyettünk, és ezzel heti ezer dollárt is össze tud szedni.

Robert Samuel minden bizonnyal sokat ül, illetve áll egy helyben. Az amerikai férfi ugyanis professzionális sorban álló, más emberek helyett áll sorba termékekért, koncertjegyekért és bármilyen egyéb áruért, szolgáltatásért. Ez a munkája.

A Business Insider írása szerint Samuel két éve kezdett el professzionálisan ezzel a munkával foglalkozni, amikor is elveszítette sales-es állását, és valamihez kezdenie kellett. Ekkor az interneten feladott egy hirdetést, hogy bárkinek szívesen sorban áll egy új iPhone-ért 100 dollárért (épp akkor jött ki az új modell). Ötletét siker koronázta: bár megbízója végül elállt a telefon megvásárlásától, a 100 dollárt kifizette neki. Samuel ugyanakkor nem állt ki a sorból, hanem a helyét eladta másnak, már jelentősen drágábban, végül 325 dollárt kasszírozott be ezzel az akcióval. Bár nem ez a fő állása, jelentős segítséget jelent neki a mindennapokban, hiszen akár heti ezer dollárt is össze tud így szedni. Az első óráért 25, minden további megkezdett fél óráért 10 dollárt kér el.

Az üzlet mindeközben olyannyira jól ment, hogy Samuel barátait is bevonta a körbe és céget is alapítottak, így ide folyik be a bevétel. Egyik munkatársa például egyszer egy 43 órás sorban állással 800 dollárt keresett a vállalkozásnak.

Sok esetben még ha nincs is megbízása sorban állásra, akkor is kimegy, ha tudja, hogy hatalmas leértékelések vannak, és ott emberek fognak tülekedni. Ekkora ugyanis nekiáll névjegykártyákat kiosztani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ingyenes és önkéntes lesz a koronavírus-oltás Szlovéniában

Ingyenes és önkéntes lesz a koronavírus-oltás Szlovéniában

Macron: Mi nem Magyarország vagyunk

Macron: Mi nem Magyarország vagyunk

Meglepetés androidosoknak: több új funkció is érkezik még idén a telefonokra

Meglepetés androidosoknak: több új funkció is érkezik még idén a telefonokra