szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Varga Mihály szerint más tényezők mellett az online pénztárgépek bevezetésének hatásával magyarázható az, hogy az idén az első fél évben 106 milliárd forinttal több áfát fizettek be a kiskereskedők, mint tavaly ebben az időszakban.

A pénztárgépek hatását mutatja az, hogy a kiskereskedelem azon szegmenseiben volt a leglátványosabb az emelkedés, amelyekben az adóhatóság korábbi vizsgálatai alapján jelentős méreteket öltött a feketézés - mondta a lap szombati számában a nemzetgazdasági miniszter.

Az élelmiszer- és ruhaboltosok és a használt cikkek kereskedői például 33 milliárd forinttal, 26 százalékkal több áfát fizettek az idén. 

Az online pénztárgépre történő átállás lényegében befejeződött, több mint 156 ezer online kasszát helyeztek üzembe, és szeptember elsejétől már csak ilyen gépek üzemeltethetők - jegyezte meg a miniszter, kiemelve, hogy az adóhatósághoz eddig 53 millió adatcsomag érkezett be, amely 930 millió számla adatait tartalmazta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai

Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai

Orbán: 3 millió beoltott

Orbán: 3 millió beoltott

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva