szerző:
hvg.hu

Az idei év fő fegyvere az álláskeresésben az lehet, ha személyes honlapot hoznak létre a munka után kajtatók. A személyes bemutatást így ugyanis egy új szintre lehet emelni.

A Business Insider megnézte, hogy melyik lehet az idei évben az egyik legjobb megoldás arra, hogyha ki akarunk tűnni a munkaerőpiacon a többi álláskereső közül. Ez pedig az, hogy az álláskereső saját weboldalt készít magának. A munkaadók ugyanis nem csak az álláskeresők tapasztalatára kíváncsiak, hanem arra is, hogy kulturálisan beleillenek-e cégükhöz az adott illetők.

A saját weboldal azért is fontos, mivel ma már a munkaadók többsége online keres munkavállalók után, sok esetben pedig a közösségi oldalakon található információk nem elegek. Kutatások emellett azt bizonyítják, hogy azok közül az illetők közül, akiknek van személyes weblapjuk, 50 százalék szerint nagyon fontos ez a személyes "márkájuk" felépítése érdekében. 61 százalék pedig úgy nyilatkozott, hogy a személyes honlapjuk, illetve blogjuk megléte hozzájárult ahhoz, hogy munkát találjanak.

De mi is legyen rajta egy ilyen személyes weblapon, blogon? Először is egy kisebb bemutatkozás névvel, fotóval, emellett írjuk le azt, hogy pontosan mivel is foglalkozunk, illetve bármilyen egyéb olyan információt, amire büszkék vagyunk. Ezek után jöhet a hosszabb bemutatkozás, ahol a hobbikat és érdeklődési köröket is ki lehet fejteni. Ne felejtsük el a munkatapasztalatainkat sem, figyeljünk a pontos dátumokra és a helyesírásra is.

Ha van olyan lehetőség a weboldalon, akkor érdemes lehet blogot is írni, ezzel be tudjuk mutatni, hogy mi az, ami érdekel minket, és képet adhatunk fogalmazási képességünkről is. Ne felejtsük el a tanulmányainkat sem, illetve korábbi munkáinkról, projekteinkről szúrhatunk be példákat (ez különösen grafikusoknál, marketingeseknél jöhet jól). Ezek után további ismereteinket is beírhatjuk, de csatolhatunk referenciákat is, illetve különböző díjakat is (ha szereztünk). Végül pedig linkeljük be az elérhető közösségi médiaprofiljainkat, és legyen egyszerű kapcsolatba lépni velünk (e-mail, telefon például).

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Videó: javításra vitt Porschéval száguldozott az autószerelő

Videó: javításra vitt Porschéval száguldozott az autószerelő

Pizzagitár pepperonival

Pizzagitár pepperonival

Demeter Márta: az adatok nem titkosak, legfeljebb a kormány titkolódzik

Demeter Márta: az adatok nem titkosak, legfeljebb a kormány titkolódzik

"Értse meg, hogy nincs hely" - ellátás nélkül küldik el a betegeket egy budai rendelőből

"Értse meg, hogy nincs hely" - ellátás nélkül küldik el a betegeket egy budai rendelőből

Zsidóktól elrabolt kincsek változtatták meg a náci bírót

Zsidóktól elrabolt kincsek változtatták meg a náci bírót

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette

Kigyulladt egy fának hajtó kocsi, a sofőr életét vesztette