szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kifejezetten a cloud és a streaming szolgáltatásokra vetett ki adót Chicago. Az intenretadó-szörny árnyéka ismét megjelent, és szakértők szerint ez az amerikai példa globólis futótűzként pusztíthat.

Méghogy nincs Amerikában internetadó! Chichagoban a város 9 százalékos "felhőadót" vetett ki bizonyos internetes szolgáltatásokra. A városi jogalkotók kifejezetten cloud szolgáltatásokat célozta meg arra hivatkozva, hogy a különböző streaming megoldások miatt kompenzálni akarja a hagyományos, utcai zenekereskedőket.

Fizess a felhőért (is)!
©

A HWSW szemlézte le a The Verge írását a "cloud tax"-ről, mely ezek szerint két fő területre irányul: az "elektronikusan továbbított szórakoztatási cikkekre"(mint a Netflix és a Spotify), illetve a "nem birtokolt számítógépes bérelt termékekre" (amibe akár a Microsoft vagy a Google felhőszolglátatásai is beszuszakolhatók).

Szakértők szerint globális tendencia lehet az új adónem bevezetéséből, mivel világszerte egyre több helyen próbálják adóztatni az online szolgáltatásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!