szerző:
hvg.hu

Már a készítménynek több mint fele húsból kell hogy álljon. És a kolbász kétharmada hús kell hogy legyen.

Majdhogynem forradalom készülődik az élelmiszeriparban. A kormány módosítani akarja a Magyar Élelmiszerkönyvet, a rendelettervezet meg is jelent. Eszerint a virsli és a párizsi hústartalmát a mostani 40-ről 51 százalékra kell emelni, a krinolin, szafaládé 55 százalékban húsból kell hogy álljon. A sütni való kolbász legalább 65 százaléka hús lenne.

Nem kevésbé lényeges változás lenne, hogy előírnák, több terméknél – köztük a virslinél – legfeljebb 10 százalékos lehet az csontokról mechanikusan lefejtett hús (MSM) aránya, és ez nem számítható be a hústartalomba.

Részletek a Mindenar.hu-n, hamarosan a hvg.hu újabb információkat közöl ebben a témában.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Egészen fura ez a Lamborghiniből, Rolls-Royce-ból álló szörnyflotta, ami egy kínai milliárdosé

Egészen fura ez a Lamborghiniből, Rolls-Royce-ból álló szörnyflotta, ami egy kínai milliárdosé

Marabu FékNyúz: Ajándék a nemzetnek

Marabu FékNyúz: Ajándék a nemzetnek

Bolívia megszakította a diplomáciai kapcsolatokat Venezuelával

Bolívia megszakította a diplomáciai kapcsolatokat Venezuelával

Újabb veszélyes sebezhetőséget fedeztek fel az Intel processzoraiban

Újabb veszélyes sebezhetőséget fedeztek fel az Intel processzoraiban

Megduplázzák Áder fizetését

Megduplázzák Áder fizetését

Archie-ról egy eddig nem látott képet tett közzé Harry herceg és Meghan Markle

Archie-ról egy eddig nem látott képet tett közzé Harry herceg és Meghan Markle