Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Már a készítménynek több mint fele húsból kell hogy álljon. És a kolbász kétharmada hús kell hogy legyen.
Majdhogynem forradalom készülődik az élelmiszeriparban. A kormány módosítani akarja a Magyar Élelmiszerkönyvet, a rendelettervezet meg is jelent. Eszerint a virsli és a párizsi hústartalmát a mostani 40-ről 51 százalékra kell emelni, a krinolin, szafaládé 55 százalékban húsból kell hogy álljon. A sütni való kolbász legalább 65 százaléka hús lenne.
Nem kevésbé lényeges változás lenne, hogy előírnák, több terméknél – köztük a virslinél – legfeljebb 10 százalékos lehet az csontokról mechanikusan lefejtett hús (MSM) aránya, és ez nem számítható be a hústartalomba.
Részletek a Mindenar.hu-n, hamarosan a hvg.hu újabb információkat közöl ebben a témában.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.