Jóval több hús lesz a parizerben és a virsliben

Már a készítménynek több mint fele húsból kell hogy álljon. És a kolbász kétharmada hús kell hogy legyen.

  • hvg.hu hvg.hu
Jóval több hús lesz a parizerben és a virsliben

Majdhogynem forradalom készülődik az élelmiszeriparban. A kormány módosítani akarja a Magyar Élelmiszerkönyvet, a rendelettervezet meg is jelent. Eszerint a virsli és a párizsi hústartalmát a mostani 40-ről 51 százalékra kell emelni, a krinolin, szafaládé 55 százalékban húsból kell hogy álljon. A sütni való kolbász legalább 65 százaléka hús lenne.

Nem kevésbé lényeges változás lenne, hogy előírnák, több terméknél – köztük a virslinél – legfeljebb 10 százalékos lehet az csontokról mechanikusan lefejtett hús (MSM) aránya, és ez nem számítható be a hústartalomba.

Részletek a Mindenar.hu-n, hamarosan a hvg.hu újabb információkat közöl ebben a témában.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Nem félünk eléggé

Drámaian nő a kibertámadások gyakorisága és súlyossága. Lépni kell! Nem csak a józan üzleti megfontolás, hanem a jogszabályoknak való megfelelés érdekében is.

Milyen hatása lehet az új, 3 százalékos kamatozású lakásvásárlási hitelnek?

Orbán Viktor bejelentése alapján 3 százalékos kamatozás mellett kaphatnak lakáscélú jelzáloghitelt azok, akik első ingatlanjukat vásárolnák meg. De mennyit nyerhetnek az érintettek az új kölcsön indulásával? Hogyan hathat az új támogatás a lakáspiacra? Milyen feltételei lehetnek? A Bankmonitor szakértői elemezték a bejelentést.