szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar kormány számára jól láthatóan kiemelt prioritást élvez Gyurcsány Ferenc csesztetése – nagyjából bármivel szemben. Most éppen egy olyan projektet szabotált, amin a pénzosztást is befolyásolja majd. Csak azért, mert az Altus is tagja a projektet menedzselő konzorciumnak.

Csak Magyarország véleménye fog hiányozni abból a felméréséből, amit az Európai Bizottság megbízásából egy 11 tagú nemzetközi csapat végzett és ami a pénzosztást is befolyásolja majd – írja a vs.hu. Pusztán csak azért, mert az Altus csinálta a munkát, az államigazgatás pedig nem áll szóba Gyurcsány feleségének cégével.

A felmérés keretében arra volt (lett volna) kíváncsi az EB, hogy miként folyik az uniós pénzosztási folyamat, és min kellene változtatni, hogy a tagállamoknak még jobb legyen? Magyarán mindez úgy hangzik, hogy az uniós kohéziós politikáról, az európai strukturális és befektetési alapok fejlesztéséről készítettek átfogó összegzést és értékelést. A projekt tehát nem a magyar kormány munkájáról, még csak nem is a tagállamokról szól. Dobrev Klára, az Altus vezére szerint arra kíváncsiak Brüsszelben, kell-e változtatni az úgynevezett kohéziós politikán, ebben a ciklusban ugyanis már hatékonyság a fő szempont.

Az Altus vezette FWC konzorcium az operatív programok tervezésével kapcsolatos kérdőívekre és online interjúkérésekre várt választ a programok vezetőitől. Az illetékes programvezető egy linket kapott, ezen volt a kérdőív, amivel legfeljebb háromnegyed órát kellett tölteni. Az összegzés elkészítésében csak a magyar kormány nem működött közre. Magyar részről nem kaptak választ a kérdőívekre, és nem jöttek létre az interjúk sem. Az Altus annyit tud, hogy a kérdőívet tartalmazó személyes linket, amit egy adatbázis generált, mindegyik magyar vezető megnyitotta, de csak egyikük töltötte ki és küldte el.

A kormány az Altusszal nem kommunikált, nem válaszoltak egyik levelükre se. Dobrev szerint nekik semmilyen kárt nem okozott ezzel a magyar kormány, csak önmagának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ennyi volt, megszűnik a Google Play Zene

Ennyi volt, megszűnik a Google Play Zene

Neil Young tényleg beperelte Donald Trumpot

Neil Young tényleg beperelte Donald Trumpot

Európai kupaselejtezők lehetnek Magyarországon

Európai kupaselejtezők lehetnek Magyarországon