szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánostól Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez kerül a Magyar Fejlesztési Bank, a Magyar Posta és az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. felügyelete is. Az erről szóló kormányhatározat péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben.

A Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez kerül a Magyar Fejlesztési Bank, a Magyar Posta és az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. felügyelete - olvasható a péntek este megjelent Magyar Közlönyben.

Ezek a területek eddig a Miniszterelnökség pénzügyi államtitkárságához tartoztak, ezt vezette a Simicska Lajos bizalmasának tartott Németh Lászlóné, aki július elején nyugdíjba vonult.

Némethné utódja Bártfai-Mager Andrea lett, akit július elején neveztek ki és korábban a jegybank monetáris tanácsának volt tagja, ahova Rogán Antal jelölte. A kinevezéséről szóló kormányhatározat értelmében Bártfai-Máger munkáját Orbán Viktor miniszterelnök irányítja, míg elődje Lázár alatt dolgozott.

A hírek szerint Orbán azért választotta Bártfai-Mágert, mert jelentős pénzügyi tapasztalata és gyakorlata van; dolgozott a Postabanknál, a Magyar Nemzeti Banknál és a Gazdasági Versenyhivatalnál.

Lázár kapott egy kormánybiztost, meg egy jókora gyomrost Orbántól

Az MNB-ből jön, és viszi Lázár János jogköreinek egy részét, ráadásul olyanokat, amiben sok pénz és sok kormányzati ambíció van - Bártfai-Mager Andrea szakmai múltja rendben van, Matolcsy is felbukkan a képben, minden adott egy különleges kormánybiztossághoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 100 nyelvre érkezik ingyenes, valós idejű fordítás a Cisco WebExen

Több mint 100 nyelvre érkezik ingyenes, valós idejű fordítás a Cisco WebExen

Zebrán ment neki a 15 éves lánynak egy türelmetlen autós Veszprémben

Zebrán ment neki a 15 éves lánynak egy türelmetlen autós Veszprémben

Nem lesznek misék a fővárosi templomokban

Nem lesznek misék a fővárosi templomokban