szerző:
hvg.hu

Egy 54 éves tatabányai nő azt állította, hogy szállodát építenek Buzsákon, és ehhez keresett befektetőket. Sikerült pénzt szereznie, de azt nem arra használta, amire kapta, és vissza se fizette. A szállodáról is kiderült, hogy semmi sem volt igaz belőle. Az ügyben most fejezték be a nyomozást.

A nő megtudta, hogy egy sárvári cég el akar adni egy értékes ingatlant. Megkereste a társaság tagjait és felajánlotta nekik, hogy közreműködik az eladásban. Ezután kérte, hogy a vételárat adják kölcsön neki, mert a pénzt önrészként felhasználná egy új szálló hitelügyintézésénél. Elhintette ugyanis, hogy egy buzsáki telken hotelt építenek, és a pénz kölcsönadói tulajdonrészt szereznének a szállodában.

A majdnem 70 milliós sárvári ingatlant 2014 augusztusában adták el, és a nőnek oda is adták az árát. Úgy állapodtak meg vele, hogy a pénzt határozott időre kapja kölcsön, de a szerződés lejárta után nem adta vissza pénzt. Sőt, nem is szállodaépítésre fordította, hanem részben továbbadta másoknak és a kamatokból akart hasznot húzni.

A tatabányai nő mással kapcsolatban is hazudott. Kiderült, hogy nem is volt köze a buzsáki telek tulajdonosához, ahol állítólag szállodát építettek volna. Sőt, nemcsak a tulajdonos, más sem akart hotelt építeni. És nemcsak a telken, hanem az egész községben sem.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya a különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügyet vádemelési javaslattal küldte el a Sárvári Járási Ügyészségnek – írják a police.hu-n.

 

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!