szerző:
hvg.hu

Az OGYÉI-irodaház új tulajdonosának neve több offshore hátterű cégben is feltűnik.

A HírTV Célpont című műsorának stábja kereste meg azt a párt, akik Esztergom Pilisszentlélek nevű városrészéből licitáltak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által árverésre bocsátott ötödik kerületi OGYÉI-irodaházra.

Korábban megírtuk, hogy a Zrínyi utca 3. szám alatt lévő ingatlan jóval olcsóbban kelt el, mint amennyit valójában ért: 4 milliárdot adtak érte, de szakértők szerint 9-et is megért volna.

A stáb a férjjel tudott beszélni, de az nem derült ki, hogyan tudta a felesége kifizetni a több száz millió forintos árverési biztosítékot.

Az irodaházat azonban nem is az esztergomi pár vette meg, hanem egy másik nő, aki Budán üzemeltet egy kis játékboltot. Rózsa Judit neve több offshore-hátterű cégben is feltűnik.

A II. kerületi nőt több helyen is kereste a stáb, arra voltak kíváncsiak, hogyan szedte össze a játékboltból az irodaház több milliárdos vételárát, de egyik címén sem érték el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!