szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Támogatja a kormány, hogy újabb három hónappal kitolják a jövedéki adó törvényének életbelépését.

Újabb három hónappal kitolhatják a jövedéki adó törvényének életbelépését. A kormány bejelentette: támogatják a parlament gazdasági bizottságának javaslatát, hogy az új jövedéki szabályozás április 1-je helyett július 1-jétől legyen hatályos. Már ez is egy módosított időpont volt, eredetileg januártól éltek volna az új szabályok.

A több mint 17 ezer jövedéki tevékenységet végző vállalkozásnak február 28-ig kellett nyilatkoznia arról, hogy tevékenységét folytatja-e. A határidőt elmulasztó vállalkozások ehelyett még május 15-ig nyilatkozhatnak, de a nyilatkozatot elmulasztó vállalkozás elveszti a jövedéki engedélyét.

A módosítás után azoknak a cégeknek, amelyek közvetlen elektronikus adatkapcsolaton keresztül szolgáltatnak adatokat a NAV-nak, május 15-ig regisztrálni kell, majd meg kell kezdeni a tesztelést is.

Megváltoztatják azt a szabályt is, amely szerint ugyanazok az adószabályok vonatkoznának a nikotinmentes e-cigarettákra, mint azokra, amelyekhez nikotint használnak. Így csak a nikotintartalmú töltőfolyadék tartozik majd a jövedéki szabályozás hatálya alá. Pedig még csak másfél hónap telt el azóta, hogy Tállai András elmagyarázta, miért volt jó egy kalap alá venni a nikotinos és a nikotinmentes termékeket: akkor még arról írt, hogy az e-cigaretta a hagyományos dohánygyártmány helyettesítő terméke, emiatt jövedékiadó-kötelesnek kell lennie, nincs jelentősége annak, hogy mi az utántöltő folyadék pontos összetétele, tartalmaz-e nikotint vagy sem.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tényleg hoz újítást az MNB minősítése a legnépszerűbb lakossági hiteleknél?

Tényleg hoz újítást az MNB minősítése a legnépszerűbb lakossági hiteleknél?

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Durván megdrágul a veszprémi tömegközlekedés

Durván megdrágul a veszprémi tömegközlekedés