szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az év első harmadában 1002 milliárd forinttal emelkedett a forint lakossági állampapírok teljes állománya, amely az előző év azonos időszakához mérve 37 százalékos növekedést mutat – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Áprilisban közel 170 milliárd forint összegben vásároltak az új kétéves állampapírból, ez adta a 259 milliárd forintos havi lakossági állampapír-állomány növekedés 65 százalékát.  

A kétéves állampapír mellett a prémium magyar államkötvények (pmák) értékesítése volt kiemelkedő az év negyedik hónapjában, és kevesebb fogyott az eddig népszerű féléves és kamatozó kincstárjegyekből. Összességében a hosszabb futamidejű állampapírok vásárlásával javul az adósságszerkezet, a mennyiségi növekedési időszak után egy minőségi javulás következhet – írta az ÁKK. 

Az ÁKK adatai szerint 2017 április végén a lakosság kezében 6189 milliárd forint összegű forint- és devizakötvény volt, ezen belül a forintállomány 6070,4 milliárdot tett ki. 

A lakossági állampapír-állomány legnagyobb részét, 2960,7 milliárd forintot a kamatozó kincstárjegyek teszik ki, második legnépszerűbb a prémium kötvény, ezek állománya 1461,9 milliárd forint. Babakötvényből 31,2 milliárd forintnyit birtokoltak április végén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

A rovarok 1-2 százaléka tűnhet el a Földről – évente

A rovarok 1-2 százaléka tűnhet el a Földről – évente